Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #20fgr


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Από τις 9 το πρωί, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο, στην οδό Τσιμισκή. Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 10 το πρωί, οι λιμενεργάτες έδωσαν «ραντεβού» στην Πύλη 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης διεκδικούν κυρίως τη διατήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων (λιμενεργάτες και διοικητικό προσωπικό) στη σημερινή απεργία ξεπερνάει το 80%.
Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη και η συγκέντρωση, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων και Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά».
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στις 10:30, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν πορεία επί της Εγνατίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις 10:30 το πρωί, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Από τις 11 το πρωί, διαμαρτυρία διεξάγεται και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Εθνικής Αμύνης.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Στους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία, με προσωπικό ασφαλείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: