Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

BANKIA-RBS: ΖΗΜΙΕΣ ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ «ΣΩΣΙΒΙΑ»…ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ…


Παρά τα πακέτα ενίσχυσης και την «κρατικοποίηση» ζημιές ρεκόρ σημειώνουν οι «προβληματικές» τράπεζες, η Bankia στην Ισπανία και η Royal Bank of Scotland στη Βρετανία
Η «προβληματική» τράπεζα Bankia είχε ζημιές ρεκόρ (19,2 δισ. ευρώ), παρά το «πακέτο σωτηρίας» 18 δισ. ευρώ που έχει πάρει από το δημόσιο.


Η Bankia ήταν αφορμή για να ανοίξει η αντιπαράθεση στο Eurogroup για απευθείας δανεισμό tων προβληματικών τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης ESM, ώστε να επιμερίζεται το κόστος και να μην βαραίνει το κάθε κράτος ξεχωριστά μεταφέροντας το πρόβλημα των τραπεζών στο δημόσιο χρέος. Ένα είδος ευρω-ομολόγου δηλαδή που δεν θ’έλει ούτε να ακούει η Μέρκελ και ο σκληροπυρηνικός ευρω-Βορράς.

Την ίδια ώρα, διεύρυνση ζημιών ανακοίνωσε για το 2012 η Royal Bank of Scotland Group PLC, ενώ την ίδια στιγμή η κρατικοποιημένη τράπεζα γνωστοποίησε σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των κεφαλαίων της. Η τράπεζα, στην οποία η βρετανική κυβέρνηση διατηρεί μερίδιο 81%, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 25,79 δισ. λίρες από 27,71 δισ. λίρες το 2011.

Οι καθαρές ζημιές για το έτος διαμορφώθηκαν σε 5,97 δισ. λίρες από 2 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος.
 ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: