Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2013

ΙΣΧΥΡΗ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΛΕΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ-ΣΙΓΟΥΡΑΑΑ


Η ισπανική κυβέρνηση παραμένει ισχυρή παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια ντε Σανταμαρία.
Έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα El País ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι ηγέτες του PP δέχονταν μυστικές πληρωμές από εταιρείες επί σχεδόν δύο δεκαετίες.


Σύμφωνα με τη Σανταμαρία, το Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την ισχυρή του πλειοψηφία και η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην έξοδο «της χώρας από την κρίση».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Ραχόι θα αναφερθεί στην υπόθεση το Σάββατο, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου της ηγεσίας του PP. 

Ο ισπανός πρωθυπουργός «θα εκφράσει ο ίδιος τη γνώμη του αύριο» δήλωσε η Σανταμαρία.

Η El Pais, που παραδοσιακά πρόσκειται στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές, είχε δημοσιεύσει την Πέμπτη χειρόγραφες λογιστικές καταγραφές που, όπως υποστήριζε, έδειχναν τις «κρυφές δωρεές» στο Λαϊκό Κόμμα για δύο περίπου δεκαετίες.

Εκτός από τις γενναιόδωρες χορηγίες κατασκευαστικών εταιρειών -ιδιαίτερα την εποχή που οδήγησε στο σκάσιμο της ισπανικής κατασκευαστικής «φούσκας»- τα κρυφά βιβλία καταγράφουν επίσης και πληρωμές προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, του Μαριάνο Ραχόι συμπεριλαμβανομένου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ραχόι φαίνεται πως λάβανε 25.200 ευρώ σε ετήσια βάση επί 11 χρόνια, πριν γίνει πρωθυπουργός το 2011, ενώ τρεις προηγούμενοι ηγέτες λάμβαναν παρόμοια ποσά.

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι και η γενική γραμματέας του κόμματος, Ντολόρες ντε Κοσπεδάλ, λάμβανε χρήματα, όπως και οι δύο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς του Λαϊκού Κόμματος, ο Άλβαρο Λαπουέρτα και ο Λουίς Μπάρθενας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: