Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2013

ΤΟ ΧΩΝΙ:ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ,ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ+ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


-Κρύβουν τη μόλυνση για χάρη του Λάτση και του Μπόμπολα!
Αιφνιδιαστικά, ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης σίγησε... Οι μετρήσεις "δεν είναι πλέον διαθέσιμες". Το ΧΩΝΙ αποκαλύτπει ποιοι ωφελούνται από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη. Δείτε ακόμη Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής.
Αλλοιώνουν εσκεµµένα τα στοιxεία για την ατµοσφαιρική ρύπανση στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειµένου να εξυπηρετήσουν τα οικονοµικά συµφέροντα των µεγαλοεπιχειρηµατιών (κοντά στο σταθμό λειτουργεί μονάδα Λάτση - Μπόμπολα), καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής
Για εσκεµµένη αλλοίωση των στοιχείων περί της ατµοσφαιρικής ρύπανσης, που καλύπτει τη δυτική Θεσσαλονίκη, κατηγορεί τις αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σειρά φορέων της περιοχής. Το «∆ίκτυο 50 Φορέων και Συλλόγων» καταγγέλλει την προκλητική... αµνησία, που επιδεικνύουν οι αρµόδιοι κυβερνητικοί φορείς, απέναντι στη καταστροφική -περιβαλλοντικά- δράση του εργοστασίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), που λειτουργεί στην περιοχή. Ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος βρίσκεται για άλλη µια φορά υπόλογος απέναντι στην κοινή γνώµη, αφού κατηγορείται ότι παίζει µε την υγεία χιλιάδων πολιτών.

-Οι πετρελαιάδες κάνουν πάρτι και στον ελληνικό στρατό
Το ΧΩΝΙ φέρνει αυτήν την Κυριακή στο φως τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους οι οποίες αποδεικνύουν την απίστευτη νοθεία στα καύσιμα που παραδίδουν τα ΕΛΠΕ - συμφερόντων Λάτση - στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Ασύδοτα και ανενόχλητα δρουν, µέχρι σήµερα, τα κυκλώµατα στο χώρο των καυσίµων, παρά τις επαναλαµβανόµενες καταγγελίες. Τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έχουν σταµατήσει να έρχονται στη δηµοσιότητα, ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, νέες αποκαλύψεις για εντοπισµό νοθευµένου πετρελαίου στις ελληνικές Ενοπλες ∆υνάµεις.
Το ΧΩΝΙ, αποκαλύπτει σήµερα εκθέσεις δειγµάτων του Γενικού Χηµείου του Κράτους, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας και τα οποία πιστοποιούν πως κάποιοι επιµένουν να κερδοσκοπούν εις βάρος µας, κλέβοντας το ίδιο το... στράτευµα, δηµιουργώντας την αίσθηση πως όχι µόνο εκµεταλλεύονται µια γενικευµένη ατιµωρησία, αλλά πως δρουν και λειτουργούν µε τις πλάτες άλλων.


-Κύπρος & Wikileaks: Ο Ν. Αναστασιάδης, Δούρειος Ίππος για νέο σχέδιο Ανάν
Μια αποκάλυψη μεγατόνων, επτά ημέρες πριν την κάλπη στην Κύπρο. Τι έταζε σε ΗΠΑ - Τουρκία, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία στην Κύπρο.

Από το 2004 και µετά ο Νίκος Αναστασιάδης και στελέχη του ∆ΗΣΥ, στις συναντήσεις τους µε Τούρκους και Αµερικάνους αξιωµατούχους δήλωναν πρόθυµοι να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν. Μόνο που αυτή τη φορά θα έχει άλλο όνοµα και δεν θα γίνει δηµοψήφισµα!
Λαός που έχει ξεχάσει την ιστορία του είναι καταδικασµένος να την ξαναζήσει... Κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα και στην Κύπρο, καθώς λίγες ηµέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας το προβάδισµα έχουν πολιτικοί που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου το σχέδιο Ανάν να εγκριθεί από το λαό, παρά τα όσα κατάπτυστα ανέφερε. Εκείνη την περίοδο, ο -αείµνηστος- Τάσσος Παπαδόπουλος βγήκε µπροστά και κατάφερε να πάρει µε το µέρος του τον κυπριακό λαό, παρά τις συναντήσεις και τις µάχες που -σύµφωνα µε όσα αποκαλύπτει Το ΧΩΝΙ- έδωσε ο νυν επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου, Νίκος Αναστασιάδης για να επιτύχει το σχέδιο Ανάν.

-Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Κλεάνθης Γρίβας: Τα βασανιστήρια ως οργανικό στοιχείο του "πολιτισμού" της βαρβαρότητας
"Ο βασανιστής δεν γεννιέται, γίνεται. Στα αστυνοµικά τµήµατα και τις στρατονοµίες, στα στρατόπεδα και τις φυλακές, στα σωφρονιστικά καταστήµατα και τα ψυχιατρεία... [Και] βασανίζει γιατί -εκτός των άλλων- έχει εξασφαλίσει την κατανόηση των καλών πολιτών, των νοµιµοφρόνων αλλά και των ανυποψίαστων, ώσπου η βία και η αυθαιρεσία θα χτυπήσουν και τη δική τους πόρτα".
Κυριάκος Σιµόπουλος, Βασανιστήρια και Εξουσία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής

-ΧΩΝΙ συνέντευξη, Νίκος Κούνδουρος: "Γέννημα των Ναζί η Μέρκελ. Δεν έχει πάντσερ αλλά χρηματιστήρια"
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μιλάει Στο ΧΩΝΙ για τη νέα του ταινία και δηλώνει υπερήφανος για το άγαλμα που φιλοτέχνησε και βρίσκεται - πλέον - στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης καθώς το θεωρεί απάντηση στη "γερμανίδα σκύλα".
Ο Ν. Κούνδουρος αναµένει την προβολή της τελευταίας του ταινίας, την οποία εµπνεύστηκε από την αφόρητη καταπίεση του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους. Όσο για τη Μέρκελ; Είναι «Γέννημα των Ναζί», «Πουτάνα της Ευρώπης», «Σκύλα της Γερμανίας», που «δεν έχει πάντσερ όπως ο Χίτλερ, αλλά χρηματιστήρια».
Μια χειμαρρώδης συνέντευξη του θρυλικού Ελληνα σκηνοθέτη Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής

-Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Δημήτρης Καζάκης: Το ιερατείο του ΔΝΤ και τα αδιόρθωτα... λάθη που μας κόστισαν δισεκατομμύρια
Παρότι το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο παραδέχθηκε ότι οι λάθος πολλαπλασιαστές του οδήγησαν την Ελλαδα στην ύφεση επιµένει να στηρίζει τις ίδιες πολιτικές

Εχουµε κυριολεκτικά πήξει από «µετά Χριστόν προφήτες». Μέχρι και το ∆ΝΤ εµφανίστηκε µετανοηµένο για τα «λάθη» που έκανε. ∆είτε τι είπε ο εκπρόσωπος του ∆ΝΤ στην Ουάσιγκτον Τζέρι Ράις. Ενα από τα µεγαλύτερα λάθη του ∆ΝΤ ήταν ο δηµοσιονοµικός πολλαπλασιαστής του, που φαίνεται ότι κόστισε -από κοινού µε άλλα προβλήµατα που εντοπίστηκαν στο ελληνικό πρόγραµµα- δισεκατοµµύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.

Σε ερώτηση της «Ηµερησίας» (1/2/2013), για το λάθος που παραδέχθηκε αρχικά ο επικεφαλής των οικονοµολόγων Ολιβιέ Μπλανσάρ και στη συνέχεια η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις δήλωσε: «Εχετε δίκιο. Και ο Ολιβιέ και η Κριστίν Λαγκάρντ µίλησαν εκτενώς γι’ αυτό το θέµα. Εάν γυρίσουµε πίσω στο 2010, αν µπορέσουµε να θυµηθούµε όλοι, και νοµίζω ότι είναι δίκαιο να το πω, όλοι ήταν αρκετά αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάκαµψη της Ελλάδας. Εξηγήθηκε, νοµίζω και στις συνεντεύξεις της προηγούµενης βδοµάδας. Υπήρχαν αρκετοί λόγοι.

Συµπεριλάµβαναν το βάθος και την παρατεταµένη φύση της ευρωπαϊκής κρίσης αυτής καθεαυτής. Αλλά, και την πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Και τα δυο επηρέασαν σηµαντικά την οικονοµική εµπιστοσύνη και καθυστέρησαν την εφαρµογή των µεταρρυθµίσεων. Αυτό ήταν ένα πολύ σηµαντικό πλαίσιο για τον τρόπο που σκεφτόταν ο κόσµος για το ελληνικό πρόγραµµα το 2010. Αυτές ήταν οι συνθήκες τότε» και προσέθεσε: «Οταν έγινε εµφανές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές απ’ ό,τι υπολογίστηκε, εµείς, βεβαίως, κινηθήκαµε όσο πιο γρήγορα µπορούσαµε για να επικαιροποιήσουµε τον πολλαπλασιαστή µας. Εγινε πολλή συζήτηση γι’ αυτόν το δηµοσιονοµικό πολλαπλασιαστή για τον οποίο πολλοί λίγοι είχαν ακούσει µέχρι πριν από λίγους µήνες.

Κι αυτό διότι ο εν λόγω πολλαπλασιαστής είναι µια διάσταση, µια συνισταµένη για το πώς καθορίζεται η δηµοσιονοµική πολιτική µιας χώρας. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. ∆εν είναι κάποια µαθηµατική καµπύλη που µε κάποιον µηχανικό τρόπο καθορίζει τη δηµοσιονοµική προσαρµογή που πρέπει να γίνει σε κάθε χώρα και η κάθε χώρα είναι πολύ διαφορετική». Οι δηλώσεις του εκπροσώπου χαρακτηρίστηκαν από πηγές εκτός ∆ΝΤ «οµολογία και απολογία µαζί» και τονίστηκε πως η κυρία Λαγκάρντ συµµετέχει και η ίδια σε συσκέψεις κατά τις οποίες συζητείται το θέµα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10 Φεβρουαρίου

-Θυμάστε το εφάπαξ; Ξεχάστε το!
Μέχρι τώρα παίρναμε εφάπαξ από τις εισφορές που πληρώναμε μια ζωή. Πλέον, θα μας το δίνουν ΑΝ έχουν λεφτά τα ταμεία και ανάλογα με το πόσοι θα βγαίνουν μαζί μας στη σύνταξη. Δηλαδή, δε θα παίρνουμε πότε και τίποτα!
H απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά µε την αναδιάταξη του νοµικού πλαισίου των εφάπαξ πέρασε πριν από λίγες ηµέρες στα «ψιλά». Η εξέλιξη αυτή σηµατοδοτεί την απαρχή του τέλους για την εφάπαξ παροχή σε όλα τα ταµεία, θεσπίζοντας ειδικούς συντελεστές που θα επιτρέπουν την αναπροσαρµογή της εφάπαξ παροχής ανάλογα µε τη βιωσιµότητα των Ταµείων.
Το ΧΩΝΙ και η Επιστηµονική Οµάδα της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕKΚ) του Αλέξη Μητρόπουλου, απαντούν σε κάθε σας ερώτηµα γύρω από τα εργασιακά. 
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ Το ΧΩΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: