Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΕΠΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ-ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ


Συνολικά επτά  προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Φυλή).
Συγκεκριμένα προσφορές (είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα) κατέθεσαν οι :
1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
2. Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ
3. Ένωση Εταιρειών  J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
4. Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT  AE – ENVITEC AE    
5. Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ  ΑΤΕ
6. Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
7. Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό, και θα ακολουθήσει η β’ φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και τέλος η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.
 Με το διαγωνισμό για το εργοστάσιο της Φυλής ολοκληρώθηκε η α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ. 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
«Όταν στις 8 Οκτωβρίου 2012 υποβάλαμε το αρχικό αίτημα προς την ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης για την κατασκευή των 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων, πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα καταλήξουμε ποτέ. Σήμερα»,  υπογράμμισε, «μόλις τέσσερις μήνες μετά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Με ρυθμούς πρωτόγνωρους για διαδικασίες δημοσίων διαγωνισμών, ο ΕΔΣΝΑ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δικαιολογητικών των εταιρειών»  και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο Ανταγωνιστικός Διάλογος.
«Όσοι θέλουν να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της Αττικής έχουν χρέος να συμμετέχουν. Όσοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα και επιθυμούν τη συνέχιση της τριτοκοσμικής κατάστασης, μπορούν να συνεχίσουν να εμποδίζουν το διάλογο, να καταθέτουν προσφυγές και να απειλούν. Εδώ κρίνονται οι προθέσεις όλων» και «καθένας ας κάνει τις επιλογές του», διεμήνυσε ο περιφερειάρχης.
Τέλος, όπως επεσήμανε, για πρώτη φορά τα τεύχη δημοπράτησης θα συνδιαμορφωθούν μέσα από διαδικασία διαλόγου, «χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, με ανοικτές όλες τις τεχνολογίες». «Αυτή την πρωτόγνωρη για δημόσιο διαγωνισμό ανοικτή διαδικασία κάποιοι δεν την επιθυμούν».
Τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου της Φυλής
• Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Φυλή) εκτιμάται κατά μέγιστο σε 700.000 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
• Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά (27) έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.
• Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.
• Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού.
• Η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.
http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Πακιστανοί στη χωματερή, οι Πακιστανοί στη χωματερή

Ανώνυμος είπε...

http://odofragma-skas.blogspot.gr/

μαφία των σκουπιδιών