Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

ΜΕ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ


Με παύση των μαθητικών δρομολογίων από την επόμενη Δευτέρα απειλεί το ΚΤΕΛ Σερρών καθώς το χρέος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεπερνά πλέον τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε το υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Σερρών στην ΠΚΜ και κοινοποίησε στα συναρμόδια υπουργεία, από τις συμβάσεις που μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ δεν έχει καταβληθεί τίποτα για το τρέχον έτος. Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνεται στο εξώδικο “μέχρι σήμερα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών ΑΕ έχει ουσιαστικά πιστώσει το Ελληνικό Δημόσιο, με αποπληρωμή του Φ.Π.Α. για τα ποσά των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών”.



Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΚΤΕΛ Σερρών Θ. Γιαννακόπουλου στο ΑΜΠΕ «ήδη έχουν εκταμιευθεί χρήματα και υπάρχουν προς άμεση διάθεση, αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους της δαπάνης μεταφοράς μαθητών του παρελθόντος έτους, αλλά για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί και δεν σχετίζονται με τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εμφανίζεται ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης των διατεθέντων χρημάτων».

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ. Γιαννακόπουλος, με μέλη της Ομοσπονδίας τους, αναμένεται να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να εκθέσουν το οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν ώστε να υπάρξει άμεσα λύση του προβλήματος, διαφορετικά όπως επισημαίνει ο Θ. Γιαννακόπουλος θα προβούν στην παύση των μαθητικών δρομολογίων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: