Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΛΕΕΙ Η ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Επίσκεψη στο ΚΑΤ πραγματοποίησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι κάποιοι επιθυμούν «ένα κατ' όνομα δημόσιο τομέα Υγείας για να απομυζά κέρδη ο ιδιωτικός, πρέπει να υπάρχει αίτημα του λαϊκού κινήματος για δωρεάν δημόσια υγεία ισότιμη για όλους και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας».
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά της υποβάθμισης του ΚΑΤ σε γενικό νοσοκομείο με οποιοδήποτε πρόσχημα, ενώ αναφορικά με την διαφθορά στον χώρο της Υγείας, αφού επισήμανε την θέση του ΚΚΕ για χτύπημα τέτοιων φαινομένων, είπε ότι «αυτά τα ήξεραν και τα άφηναν για να δημιουργούν και κοινωνικές συμμαχίες», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «όλη αυτή η προπαγάνδα για την διαφθορά λέγεται για να δικαιολογήσουν αντιλαϊκά μέτρα».


«Όταν τα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι συνδεδεμένα με ιδιωτικά συμφέροντα», είπε η κ. Παπαρήγα αναφέροντας ως παράδειγμα το κρατικό εργοστάσιο συρίγγων της Κορίνθου που έκλεισε καθώς και τα μη λειτουργούντα τρία εργοστάσια κατασκευής φίλτρων αιμοκάθαρσης.

«Αν δέχεσαι την επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, αυτό θα περάσει παντού, σε λίγο θα υπάρχουν "εργολάβοι" που θα "νοικιάζουν" γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

«Το δίλημμα σήμερα για τον λαό είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» είπε, επισημαίνοντας ότι «ο καπιταλισμός ότι είχε να δώσει το 'δωσε».

«Το μνημόνιο είναι η κλασική συνταγή για να πέσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά «καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ή άλλος δρόμος ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες δυνάμεις είπε ότι αποτελεί κοροϊδία του κόσμου το να λες ότι υπάρχει λύση μέσα στην ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι ο «πολυπολικός κόσμος» στον οποίο διάφοροι αναφέρονται, είναι πολλά καπιταλιστικά κέντρα με τεράστια διαπάλη μεταξύ τους και άγνωστο το με ποιόν τρόπο θα επιχειρήσουν την έξοδο από την κρίση.

«Όσο ο λαός είναι στη γωνία θα είμαστε αντιπολίτευση» είπε απαντώντας σε ερώτηση η κ. Παπαρήγα.

«Άμα βγει (ο ΣΥΡΙΖΑ) και πει αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα τον στηρίξουμε, πρέπει να είμαστε στην κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πει κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείσα για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Ο κ. Σαμαράς δεν είναι υπάλληλος, συνέταιρος είναι, αύριο έρχεται ο κ. Ολάντ, προτείνοντας επενδύσεις -μεταξύ αυτών και αγορά επτά φρεγατών-που συμφέρουν την Γαλλία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: