Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΟΡΓΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΓΥΜΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Η αντιπολίτευση της Αιγύπτου ζήτησε σήμερα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, μετά τη μετάδοση ενός βίντεο που εικονίζει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άνδρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο.



"Οι φριχτές και εξευτελιστικές εικόνες που δείχνουν αξιωματικούς της ασφάλειας και αστυνομικούς να σέρνουν και να χτυπούν βάναυσα έναν γυμνό άνδρα γύρω από το προεδρικό μέγαρο πρέπει να οδηγήσουν στην άμεση παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών" Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, δήλωσε ο Χάλεντ Νταούντ, ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας (FSN), του κυριότερου αντιπολιτευόμενου συνασπισμού.

Μια τέτοια υπόθεση "δεν μπορεί να τελειώσει με μια απλή συγγνώμη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου", πρόσθεσε ο Νταούντ.

Στο βίντεο, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και αναρτήθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες, διακρίνονται αστυνομικοί να χτυπούν με τα γκλομπ τους έναν άνδρα περίπου 50 ετών, να τον σέρνουν και να τον οδηγούν σε μια αστυνομική κλούβα, σταθμευμένη μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

Το FSN αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα για να χαράξει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών που οδήγησαν στο θάνατο ενός διαδηλωτή και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.



Βροχή από πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε σήμερα η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Χίσαμ Καντίλ από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Dream Live ο Καντίλ αποχώρησε στη συνέχεια από την πλατεία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού σε λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο Καντίλ ήρθε αντιμέτωπος με "νέους και ταραξίες" κατά την επίσκεψή του στην πλατεία Ταχρίρ.

"Προτίμησα να αποφύγω μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτών των ατόμων και των φρουρών ασφαλείας" σημείωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη σελίδα του στο Facebook.
Πηγή: ΑΜΠΕ

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: