Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2013

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ m.nodaros@eleftherotypia.net
Βρόμικες μπίζνες με το δημόσιο χρήμα και μαφιόζικες ιστορίες στους παράνομους σκουπιδότοπους της Δυτικής Ελλάδας που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά, με την προκλητική ανοχή της πολιτείας.Πριν από λίγες μέρες, αποκαλύφθηκε ότι η πρόσφατη πλημμύρα στον ποταμό Αλφειό από την κακοκαιρία, παρέσυρε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που είχαν αποθηκευτεί σε παράνομη χωματερή. Την χρησιμοποιεί χωρίς άδεια ιδιώτης - εργολάβος με καταδίκες και σοβαρότατες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Η καταστροφή είναι μεγάλη καθώς ο όγκος των απορριμμάτων κατέληξε στις εκβολές του Αλφειού και από εκεί στις ακτές της Ηλείας.


Η συγκεκριμένη παράνομη χωματερή στην περιοχή Φλόκα, δίπλα από τον ποταμό Αλφειό και σε απόσταση μόλις 6 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κρύβει μέσα της απίστευτες ιστορίες προκλητικής παρανομίας.

27 δικογραφίες!

Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αποκάλυψαν στην «Ε» ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ιδιώτη - εργολάβου έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας 27 δικογραφίες ενώ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές (!) με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μόνο από τις πέντε τελευταίες δίκες έχει συνολικά καταδικαστεί σε 50 μήνες φυλάκιση.

Επίσης, σήμερα εκκρεμούν εις βάρος του ακόμα 20 παραπομπές σε δίκες, για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι κατά τις διωκτικές Αρχές το άτομο που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα απορρίμματα της Καλαμάτας σε διάφορους νόμιμους χώρους, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του αποθέτουν τα απορρίμματα στην παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στον Αλφειό.

Μέσα σε αυτή τη χωματερή, μια νύχτα του Σεπτέμβρη του 2012 ο «εργολάβος της παρανομίας» κατηγορείται ότι κινήθηκε επιθετικά κατά των αστυνομικών, της ΟΠΚΕ, του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας και της Ασφάλειας Πύργου που επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Εις βάρος του 49χρονου ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου έχει στραφεί και το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας το οποίο μάλιστα του έχει επιβάλει υψηλά πρόστιμα για ρύπανση του περιβάλλοντος ενώ στέλνει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας τις σχετικές αυτοψίες για τα περαιτέρω.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει υπογράψει με το δήμαρχο της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αρκετές συμβάσεις μεταφοράς απορριμμάτων έναντι υψηλής αμοιβής. Το περίεργο είναι ότι σε κανένα σημείο των συμβάσεων δεν αναφέρεται ο τελικός προορισμός των απορριμμάτων από τον εργολάβο. Ο δήμαρχος της Καλαμάτας επιβεβαίωσε χθες τη συνεργασία του με τον Ηλείο ιδιώτη - εργολάβο και τόνισε ότι αυτή γίνεται αναγκαστικά καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα «αγκάθι» που καίει την πόλη του.
ελευθεροτυπια
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΥ, ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΕ.