Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ Γ. ΚΑΜΙΝΗ


Με αφορμή μια ομιλία του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη με θέμα «Την εγκληματικότητα και τη βία στην πόλη» οι επιτροπές κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Κυψέλης, του ζητούν να δώσει στις αρχές στοιχεία για τις καταγγελίες που είχε κάνει για την υποβάθμιση και καταστροφή του κέντρου της Αθήνας.

Το ακριβές απόσπασμα, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων, από την ομιλία του κ. Καμίνη είναι το εξής: «… Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατήσια, Φωκίωνος Νέγρη κ.λπ... Αφού εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από το κράτος, τον δήμο και τους πιο εύπορους κατοίκους τους, οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν και αποτέλεσαν πρόσφορο χώρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Καθώς το λιμενικό σώμα και η αστυνομία αδυνατούσαν να φυλάξουν στοιχειωδώς τα σύνορα της χώρας, οι πληθυσμοί των παράνομων μεταναστών διοχετεύθηκαν συνειδητά, από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, στο μεγάλο χωνευτήρι του Κέντρου της Αθήνας…»
Στην επιστολή τους, οι επιτροπές σημειώνουν ότι «σε περίπτωση που δεν δώσει ο ίδιος στοιχεία, τότε απευθυνόμαστε στις εισαγγελικές αρχές και ζητάμε να καλέσουν αυτεπαγγέλτως τον κ. Καμίνη να δώσει εξηγήσεις και ονόματα για τους υπαίτιους της καταστροφής του 6ου δημοτικού διαμερίσματος των όμορων διαμερισμάτων του κέντρου της Αθήνας».
Καλούν, επίσης, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, τις νυν και τις πρώην ηγεσίες τους να πάρουν θέση ως προς τα λεγόμενα του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε τους υπεύθυνους της καταστροφής του κέντρου της Αθήνας, ποιοι απαξίωσαν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, ποιο ήταν το σχέδιο, ποιοι το εκπόνησαν και για ποιο σκοπό».
Την επιστολή υπογράφουν η Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου- Πλ. Βικτωρίας, ο Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής & Ευρύτερης Περιοχής, η Ένωση για την Ποιότητα Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) και ο Σύλλογος «Φίλοι της Κυψέλης».
Πηγή: ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΨΙΛΟΑΔΕΛΦΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;