Κυριακή, Μαρτίου 31, 2013

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΣΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ EUROGROUP-ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ


Η εφημερίδα «Χαραυγή» σε δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι εταιρεία ιδιοκτησίας εξ αγχιστείας συγγενών του Κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από την Λαϊκή Τράπεζα, στις 12 και 13 Μαρτίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία, τρεις μέρες πριν από το Eurogroup, έσπασε πέντε γραμμάτια τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 21 εκατ. ευρώ περίπου, και έστειλε τα χρήματα στο Λονδίνο. 

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε την Ερευνητική Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος το δημοσίευμα και άλλες καταγγελίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, παραμονές της απόφασης του Eurogroup (15 Μαρτίου), για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι, με δεδομένη την δημόσια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ότι γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι ετίθετο ζήτημα «κουρέματος», το ΑKΕΛ απευθύνει έκκληση για διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, όπως και εκείνης ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει μετακινήσει χρήματα στο εξωτερικό.

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες ζήτησε και ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: