Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ,ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΕΣ... ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ!!!
- Η κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή νομοσχέδιο για να είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα πολυκαταστήματα και τα μικρά καταστήματα
- Το νομοσχέδιο θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών
- Τα μεγάλα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά 7 Κυριακές
-ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΑΣΑΛΙΩΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ MALLS.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΑ, το νομοσχέδιο “θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό… Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές”. 
Το θέμα έχει θέσει με έμφαση η τρόικα. Μάλιστα ζητήθηκε όλα αυτά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο "σκούπα" που θα πρέπει να ψηφιστεί ως τις 13 Μαίου προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2,8 σύν 6 δισ. ευρώ από το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.


Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σκορδάς είπε: “Σήμερα, στη χώρα, έχουν δοθεί στεγαστικά δάνεια -αν μείνουμε μόνο σε αυτή τη κατηγορία δανείων- της τάξεως των 80 δισ. ευρώ. Εάν, επομένως, μπορούσαμε να πάμε σε ένα οριζόντιο, ας το πούμε έτσι, "κούρεμα" μόνο 20%, καταλαβαίνετε ότι θα προέκυπτε αμέσως η ανάγκη για πρόσθετα 16 δισεκατομμύρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για το "κούρεμα" των δανείων, θα απαιτούσε ισόποση πρόβλεψη από την πλευρά του συστήματος. Αντιλαμβάνεστε, ότι 16 δισεκατομμύρια, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν…”.

Οργή των εμπόρων

«Δεν ξέρουμε πλέον με ποιον να συζητήσουμε υπεύθυνα, τι ερωτήματα να θέσουμε και σε ποιον» σχολιάζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου που αποτυπώνουν τις απόψεις κύκλων του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης, μάς προκαλεί έκπληξη που αυτοί οι «κύκλοι αφού ...κατάργησαν την κυριακάτικη αργία για τα καταστήματα, φαίνεται πως ...απορρίπτουν την πρότασή μας για δήθεν ίδρυση αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ βεβαιώνουν ότι το ίδιο έπραξε και ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ στη συνάντηση που είχαμε μαζί του».

Όλα αυτά, συνεχίζει ο κ. Κορκίδης, θα στερούνταν σοβαρότητας αν δεν δημοσιεύονταν στον ημερήσιο Τύπο ως έγκυρες πληροφορίες.

«Δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε, το υπουργείο, τους "κύκλους" του ή την τρόικα στο θέμα των Κυριακών» τονίζει ο ίδιος και υπογραμμίζει ότι η ΕΣΕΕ ουδέποτε πρότεινε τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων αλλά την αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων δομών των συνεταιριστικών Τραπεζών. «Να επισημάνουμε ότι δεν θυμόμαστε να απέρριψε την πρότασή μας ο κ. Ράιχενμπαχ, όταν την καταθέσαμε σε συνάντηση μαζί του» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Σημειώνει στη συνέχεια ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας -κόντρα στους κύκλους- επιμένουν στις προτάσεις της αγοράς για το θέμα των Κυριακών και ότι η ΕΣΕΕ θα προχωρήσει στον σχεδιασμό της πρότασής της με τις συνεταιριστικές Τράπεζες για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο εξακολουθεί τα "μπρος- πίσω" στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας και υπονομεύει την ανάπτυξη -την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί- απορρίπτοντας εκ προοιμίου μία χρηματοδοτική πρόταση, που μπορεί να ωθήσει την αγορά προς το ξεπέρασμα της κρίσης.

»Για ακόμη μία φορά το εμπόριο απευθύνεται σε "ώτα μη ακουόντων". Και αναρωτιέμαι, πώς φαντάζεται το υπουργείο να μεθοδεύσει την ανάκαμψη της αγοράς; Ερήμην της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας; Ή μήπως με επιλεκτικές διαρροές από "κύκλους" ανώνυμων "υπευθύνων"; Δυστυχώς, η οικονομική μας κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και κάποιοι επιμένουν να αναλώνονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να σταματήσει ο αποκλεισμός των θεσμοθετημένων φορέων της αγοράς από τις συζητήσεις και να αποκατασταθεί ο κοινωνικός διάλογος» καταλήγει ο κ. Κορκίδης. 
http://www.newsit.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελος ρε να μην ξαναδουλεψει κανεις μας.. ας αφησουμε τα αφεντικα και τους εφοπλιστες μονους τους με τους 300....αλλα δεν γινεται απεργια διαρκειας γιατι υπαρχουν τα κομματοσκυλα και ολοι οι ηλιθιοι που παντα ειναι πιο πολλοι παντοτε στατιστικα περνουν τη πλειοψηφία..εξυπνοι ενωθειτε μπορει να ειμαστε λιγοτεροι αλλα και η απισιοδοξια και να μν κανουμε τιποτα ειναι αισχος..ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ πονηροι και οι ηλιθιοι και οι καργιοληδες ολοιιιιιιιι ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ αλλιως θα δουλευουμε θα πειναμε δεν θα ζουμε μεχρι να πεθανουμε..