Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο χωρις ο κοσμος να ειναι στους δρομους...

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας).
Την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης).
Από πλευράς κυβέρνησης, κατατέθηκαν αρκετές διορθωτικές ρυθμίσεις και αναδιατυπώσεις.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής.
Απολύσεις στο Δημόσιο: Τέσσερις οι δεξαμενές
Κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα τάχθηκε με έμφαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας πως το νέο σχέδιο του Αντώνη Μανιτάκη για άμεση απόλυση υπαλλήλων αορίστου χρόνου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, «παραβιάζει ακόμα και τη ρύθμιση του δεύτερου Μνημονίου, που υπήγαγε τους υπαλλήλους αυτούς σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας». Ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε εξάλλου τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αναθεωρήσει την απόφασή του για παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.
«Βασικός σκοπός της ρύθμισης περί άμεσης προσφυγής των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι να αυτονομήσει την πειθαρχική απ' την ποινική ευθύνη. Γιατί μέχρι τώρα, η ποινική διαδικασία είχε απορροφήσει την πειθαρχική, με αποτέλεσμα αυτή να μην ασκείται σχεδόν καθόλου» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Αναφερόμενος στις επικείμενες 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε πως αυτές θα αφορούν τέσσερις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων: Τους αμετάκλητα απολυτέους (για πειθαρχικούς λόγους), τους υπαλλήλους καταργούμενων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, εκείνους που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο (με εξαγορά εργάσιμων χρόνων μέχρι τη σύνταξή τους) και εκείνους που θα απορριφθούν κατά την διαδικασία της αξιολόγησης.
«Για να μετακινηθεί ένας υπάλληλος και να ενταχθεί στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, αλλά και για τους οργανισμούς και υπηρεσίες που έχει γίνει αξιολόγηση των δομών τους, αυτό θα γίνει με αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων. Αν κάποιοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν έχουν ισχύουσα σχέση με το Δημόσιο, τότε θα βρεθούν εκτός Δημοσίου. Και δεν μπορεί να στερεί κάποιος το δικαίωμα της εργασίας από κάποιον δημόσιο υπάλληλο που έχει τα προσόντα, ή έχει περάσει απ' τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και περιμένει υπομονετικά να λειτουργήσει η επετηρίδα» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.in.gr

2 σχόλια:

Νεοπτόλεμος είπε...

Να κάνει τι στους δρόμους;
Να κατέβουν να τους δείρουν να τους ψεκάσουν και στο τέλος να το δούνε να ψηφίζεται;
Αν θέλουμε να γίνει δουλειά πρέπει να βγούμε στους δρόμος παντού και με διαρκεί όχι μια μέρα!
Δεν ανατρέπεται το σύστημα με ειρηνικές πορείες τέλος!!!
Δεν πας να πολεμήσεις με την Αστυνομία σε πεδίο που το έχει διαλέξει αυτή.
Θέλεις να πέσει η κυβέρνηση γενική απεργία για 1-2 μήνες!!!
Εκεί τους πηδάς!!
Και μην ακούσω για το πως θα ζήσουμε το διάστημα αυτό! Στο Σικάγο το 1800 κάτι αυτοί που συναγωνιστήκανε να έχουμε τα δικαιώματα που μας καταργούν τώρα πως ζούσανε;

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε...τελικά μόνο οι αναρχικοί επιβεβαιώνονται χρόνο με το χρόνο, και εμείς που τους είχαμε για ουτοπιστές!!!