Τρίτη, Απριλίου 02, 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: «ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΛΥΣΗ»


συνεντευξη στην εκπομπη των Δημητρη Ουζουνιδη και Μινας Αφεντουλη στο http://www.radio1d.gr/
«Να αναλάβει ο λαός την κυριαρχία του τόπου του. Να αρνηθούμε το δημόσιο χρέος της χώρας ώστε να σταματήσει ο εξανδραποδισμός του ελληνικού λαού. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο. Να αποκατασταθούν οι καταθέσεις και να τις εγγυηθεί το κράτος με εθνικό νόμισμα και όχι με το ευρώ και να διαγραφούν τα ιδιωτικά δάνεια ώστε να ανασάνει η αγορά».
Αυτά είναι τα πρώτα βήματα της λύσης που υπάρχει για να πάψει η αρπαγή της περιουσίας του ελληνικού λαού και της χώρας μας από εγχώριους και ξένους κερδοσκόπους, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η καταστροφή που προκαλούν, τόσο περισσότερα αρπάζουν από τους Έλληνες πολίτες και τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη τους. 

Τη λύση αυτή παρουσίασε στο Radio 1 Daniolipton ο οικονομολόγος-αναλυτής, Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα «το Χωνί» και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στον αγώνα ενάντια στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία των ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων μέσω και του σημαντικού ρόλου του στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.
Η λύση που προτείνει ο κ. Καζάκης θα τερματίσει το μεγάλο πλιάτσικο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την τρόικα, την κυβέρνηση και τις εγχώριες και ξένες τράπεζες. 
Το δρόμο άνοιξε ήδη ο μικρός λαός της Ισλανδίας. Μόλις 200.000 άνθρωποι αντιστάθηκαν στην οργανωμένη χρεοκοπία τους, αφού πρώτα ανέδειξαν ηγέτες και κυβέρνηση που εκπροσωπούσε πραγματικά τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.
Η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην τιμωρία των ιθυνόντων της τραπεζικής κρίσης στην Ισλανδία, κρατικοποίησε τις τράπεζες, δικαιώθηκε για τη μη αποζημίωση κερδοσκόπων στη Βρετανία και αλλού που είχαν βάλει χέρι στις καταθέσεις των Ισλανδών μέσω επενδυτικών προϊόντων, ανάλογα με εκείνα που έχουν ιδρύσει και οι εγχώριες τράπεζες στη Βρετανία και σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Κέιμαν. Μέσα σε τρία χρόνια, οι Ισλανδοί μπορεί ακόμη να μην έχουν συνέλθει τελείως από το πλήγμα που δέχτηκαν από τους κερδοσκόπους, αλλά αναπνέουν ελεύθερα και ανασυγκροτούν προοδευτικά την οικονομία τους. 
«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το ευρώ και τις τράπεζες»
«Το πρόβλημα ξεκίνησε με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και η κρίση ξεκίνησε από τις τράπεζες. Μπήκαμε σε μια αχρείαστη διαδικασία. Με πρόσθετο δανεισμό από τους εταίρους στην ευρωζώνη επιχειρήσαμε να καλύψουμε παλιές δανειακές ανάγκες της χώρας. 
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2001 όταν ενταχθηκαμε στο ευρώ το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 145 δισ. ευρώ. Μέσα σε αυτά τα δώδεκα χρόνια που υιοθετήσαμε το ευρώ -χωρίς λαϊκό δημοψήφισμα- το χρέος υπερδιπλασιάστηκε ξεπερνώντας τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ακολούθησε η κακοδιαχείριση, αυξήθηκε κατακόρυφα η σπατάλη και υπεξαίρεση κοινοτικών πόρων και δημοσίου χρήματος, η δημιουργία των διαπλεκόμενων και η αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού είσπραξης του κράτους. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς από τις ελληνικές κυβερνήσεις εντός του ευρώ. Αυτό θα έσκαγε αργά η γρήγορα. 
Πλέον η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όχι μόνο είναι αναγκαία, αλλά και επιτακτική, διότι σήμερα η οικονομία της χώρας, και ειδικά οι τράπεζες μπορεί τυπικά να ανήκουν στον ελληνικό λαό, αλλά δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους, αλλά στην ευρωζώνη, κυρίαρχος της οποίας είναι η Γερμανία, δήλωσε ο οικονομολόγος. 
«Οι εγχώριες τράπεζες είναι σήμερα μέρος του ευρωσυστήματος και δεν έχει δικαιοδοσία σε αυτές το ελληνικό κράτος, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στη Φρανκφούρτη και κατ' επέκταση η Γερμανία που την ελέγχει απόλυτα. Η ΕΚΤ αποφασίζει για τις εγχώριες τράπεζες χωρίς η κυβέρνηση να έχει κανένα λόγο. Όμως, οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει και δεν διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια, καθώς τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών μεταφέρονται στο εξωτερικό. Σήμερα ο κόσμος φοβάται για τις καταθέσεις του. Για να μην φοβάται, ας αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες», είπε.  
«Ξένες εταιρίες απειλούν να κατασχέσουν σπίτια Ελλήνων»
«Τα χρήματα των δανειοληπτών μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και τα καρπώθηκε ο εκάστοτε τραπεζίτης που άφησε την τράπεζα που διοικεί έρμαιο της έλλειψης ρευστότητας, την οποία αναγκάζεται να καλύψει ο Έλληνας φορολογούμενος. 
Τα προσημειωμένα δάνεια των Ελλήνων άρχισαν να τιτλοποιούνται από την εποχή του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία και του Γιώργου Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομικών. Οι τραπεζίτες, όχι μόνο τιτλοποίησαν δάνεια, αλλά δημιούργησαν εταιρίες στο εξωτερικό για τη διαχείριση κεφαλαίου.
Οι εταιρίες που ίδρυσαν οι κ.κ. Λάτσης, Σάλλας, Κωστόπουλος (σ.σ. διοικητές των τραπεζών Eurobank, Πειραιώς και Alpha) κ.α. είναι καταγεγραμμένες στα χρηματιστήρια της Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών και διαθέτουν λογαριασμούς σε offshore περιοχές (φορολογικούς παραδείσους) ώστε το χρήμα να εξαφανίζεται. Κάθε καταβολή της δόσης του δανείου από έναν δανειολήπτη προς μια εγχώρια τράπεζα, κατέληγε και καταλήγει στο εξωτερικό, σε αυτές τις εταιρίες που οι εγχώριες τράπεζες ίδρυσαν.
Πλέον, σήμερα, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες καταγγέλλουν ότι ξένες εταιρίες που σήμερα τους ανήκουν τα δάνεια που τιτλοποίησαν οι τράπεζες, με τις οποίες οι ίδιοι είχαν υπογράψει τις δανειοδοτικές συμφωνίες, τους στέλνουν κατασχετήρια. Με την τιτλοποίησή τους στο εξωτερικό, τα δάνεια πλέον ρυθμίζονται από το δίκαιο της εκάστοτε χώρας, το αγγλικό φερ' ειπείν, γεγονός που δημιουργεί νομική ασάφεια ως προς την διεκδίκηση της περιουσίας των δανειοληπτών. Δεν ξέρουμε δυστυχώς πόσα δάνεια έχουν πουλήσει και πώς τα έχουν δώσει.
Όμως, τα κατασχετήρια από εταιρίες στο εξωτερικό που άρχισαν να λαμβάνουν δανειολήπτες δεν υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλημα για την αρπαγή περιουσιών των δανειοληπτών εκτός και αν υπάρξει δικαστική απόφαση αναβολής των πλειστηριασμών σπιτιών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο κ. Καζάκης σχετικά με την εκχώρηση ενυπόθηκων δανείων εγχώριων τραπεζών σε τράπεζες και offshore εταιρίες στο εξωτερικό.  
«Το Δημόσιο έδωσε 360 δισ. ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών»
«Τα χρήματα που υποχρέωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από την εποχή Σημίτη μέχρι σήμερα στον λαό να πληρώσει για να σωθούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες έχουν ξεπεράσει πλέον τα 360 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό, υπερδιπλάσιο του σημερινού κατά πολύ χαμηλότερου ΑΕΠ της Ελλάδας σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο. Όλα αυτά τα χρήματα διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό. Κρατάει η ελληνική κυβέρνηση με δημόσιους πόρους τις εγχώριες τράπεζες σε πλασματική σταθερότητα μόνο και μόνο για να συγκαλυφθεί η λεηλασία και να καλύψουν την χρεοκοπία τους. 
Γιατί να μη χρεοκοπήσουν οι τράπεζες; Η απάντηση είναι απλή. Κατέχουν εικονικό πλούτο, αλλά ο μόνος πλούτος τους είναι οι καταθέσεις των πολιτών. Τις καταθέσεις αυτές οφείλει να τις εγγυάται το κράτος, αλλά στην ευρωζώνη δεν ισχύει αυτό, όπως φάνηκε στην Κύπρο και όπως θα γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Μάλιστα σήμερα δημοσιεύτηκε στο διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg ότι ετοιμάζεται κούρεμα καταθέσεων και στις τράπεζες στη Σλοβενία.
Οι τραπεζίτες εξαφανίζουν τις οφειλές, τιτλοποιούν στο εξωτερικό τα δάνεια και οι κερδοσκόποι αρπάζουν την περιουσία του λαού για να σωθούν και να διατηρήσουν τις εικονικές περιουσίες τους αντί για τον πραγματικό πλούτο που είναι ο καρπός του μόχθου των εργαζόμενων.
Για την Κύπρο, ο κ. Καζάκης σχολίασε ότι «δεν ήταν φιάσκο, αλλά μια καλοσχεδιασμένη πολεμική ενέργεια εναντίον κράτους-μέλους της ευρωζώνης». 
«Βιώνουμε συνθήκες απόλυτης καταστροφής της οικονομίας. Δεν μπορεί να ορθοποδήσει με τέτοια μέτρα η οικονομία, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Όσο η κυβέρνηση αφαιρεί το εισόδημα, τον τζίρο δεν θα υπάρχει σταμάτημα στο βούλιαγμα της οικονομίας. Κάθε μέρα με πλησιάζουν άνθρωποι και μου λένε ότι κάποτε ήμουν νοικοκύρης, πλήρωνα κανονικά τους λογαριασμούς μου και σήμερα είμαι εξαθλιωμένος. Γινόμαστε δουλοπάροικοι των τραπεζών, των κατόχων των χρημάτων μας. 
Η ανίερη συμμαχία των κερδοσκόπων με επικεφαλής τη Γερμανία ενδιαφέρεται μόνο ότι θα εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα στο τέλος του μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Δεν τους νοιάζει αν αυτό θα γίνει με καταστροφές και χρεοκοπίες των λαών. Ισα ίσα, όσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή των λαών, τόσο μεγαλύτερα πιστεύουν ότι θα είναι τα κέρδη τους», επισήμανε ο οικονομολόγος-αναλυτής. 
«Παρασιτική συνείδηση στους πολίτες που στηρίζουν το καθεστώς»
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα όπως το «Ανσλους» που επιβλήθηκε στο λαό της πρώην ανατολικής Γερμανίας από τους Δυτικογερμανούς υπό τον συντηρητικό άλλοτε μέντορα της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, Χέλμουτ Κολ, ο οποίος, όπως και η Μέρκελ, διετέλεσε εκείνη την περίοδο (και) υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για την υποτιθέμενη ανοικοδόμηση της πρώην ανατολικής Γερμανίας.
Η ίδια πρακτικά ακολουθείται για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά με μια διαφορά. Δεν αποτελούν εδάφη της Γερμανίας, αλλά η περιουσία τους καταλήγει σιγά σιγά στα χέρια των Γερμανών κερδοσκόπων που θέλουν με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσουν την ηγεμονία τους στην Ευρώπη και να παραμείνουν παγκόσμια οικονομική δύναμη και των φίλων τους. 
Για αυτό το λόγο, το πολιτειακό σύστημα εξακολουθεί να επιμένει να παραμείνουμε στο ευρώ για να εξυπηρετήσει υμέτερα συμφέροντα. 
Η φοροδιαφυγή και η διαιώνιση του πελατειακού συστήματος διογκώθηκαν από τότε που η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη.
Δυστυχώς μας μάθανε από την δεκαετία του '80 ότι είναι προτιμότερο να εξασφαλίζεις δάνεια και κοινοτικές επιδοτήσεις παρά να δουλεύεις για να ζήσεις. Δημιούργησαν ένα παρασιτικό καθεστώς και παρασιτική συνείδηση στους πολίτες που στήριζαν και στηρίζουν αυτό το καθεστώς. 
«Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του»
 «Μόνο μια λύση υπάρχει», δήλωσε ο κ.Καζάκης. «Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, γιατί αν οι κερδοσκόποι σβήνουν από τον χάρτη την Κύπρο και την οικονομία της, φανταστείτε τί θα κάνουν στην Ελλάδα και στο λαό της. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε όχι και να το πούμε πρώτοι και όχι οι Κύπριοι που είναι πολύ λιγότερο ισχυροί και ίσως να μην καταφέρουν ποτέ να ανακάμψουν οικονομικά σε αντίθεση με την Ελλάδα που διαθέτει ότι χρειάζεται για να αναπτυχθεί οικονομικά.
Αν δεν σηκώσουμε εμείς στις πλάτες μας, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά γενικά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου τότε θα έχουμε κρανίου τόπο. Είμαστε ήδη προτεκτοράτο της Γερμανίας.  
Το μόνο που ενδιαφέρει τη Γερμανία και τους φίλους της είναι πώς θα αρπάξουν τα τιμαλφή της Ελλάδας και δεν τους ενδιαφέρουν τα έντεκα εκατομμύρια Ελλήνων.
Η Γερμανία και οι φίλοι της ήδη προετοιμάζονται για μια ομαλή διάλυση της ευρωζώνης, αφού απομυζήσουν ότι μπορούν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Για αυτό το λόγο, η Γερμανία μετατρέπει σε χρυσό τα χρήματα που προέρχονται από τους φορολογούμενους των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ σε τεράστια αποθέματα χρυσού, καθώς θέλει να ελέγξει την μετεξέλιξη της Ευρώπης μετά το ευρώ. 
Ακούστε την ηχογραφημένη εκπομπή εδώ
danioliptes.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: