Τρίτη, Απριλίου 09, 2013

EΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ


-24ωρη απεργία   χτες  στην αρτοβιομηχανία «Κατσέλης». Οι εργάτες απαιτούν την ένταξή τους στην κλαδική Σύμβαση των τροφίμων, καθώς πληρώνονται με ...τέσσερις διαφορετικές συμβάσεις (αρτεργατών, ζαχαρωδών, ιδιωτικών υπαλλήλων και οδηγών).
-5 συλλήψεις χτες στη Νουνού, δύο μελών της εργοστασιακής επιτροπής, δύο  εργατών και ενός απολυμένου συνδικαλιστή. Οι εργάτες της εταιρείας βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη οπότε και ανακοινώθηκε η απόλυση του συνδικαλιστή Παν. Λάγιου
-Μείωση αποδοχών  κατά 35%   και ανατροπές συνολικά στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων και λιμενεργατών στον ΟΛΠ ΑΕ προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που συμφώνησαν   ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» στις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών, με τη διοίκηση του ΟΛΠ.



-Παρέμβαση έξω από τον ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν χτες το πρωί, από μέλη των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων   Εορδαίας, Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια και της Επιτροπής Οικοδόμων του ΠΑΜΕ, απαιτώντας μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων όπως  επίδομα ανεργίας,  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαλλαγή από φόρους και χαράτσια και  να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός ανέργου.


-4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο και κινητοποίηση έξω από το κατάστημα   στη Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά, από εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» . Ζητάνε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την ανάκληση  απολύσεων, θα κατεβούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 του Απρίλη.


-Σε 4ωρη στάση εργασίας (9.00 - 13.00) προχωρούν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Πεδίο, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., μπροστά από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.


-Συγκέντρωση σήμερα από  εργάτες της 3Ε Εκτυπωτικής   στο υπουργείο Παιδείας  από τις 10 π.μ. , διεκδικούν την καταβολή των οφειλομένων από τα βιβλία του ΟΕΔΒ για να καλυφθεί άμεσα ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλει η εργοδοσία. Αύριο, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, καλεί τους εργάτες του κλάδου σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8), με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση των ασφαλισμένων του κλάδου στο πρώην ΤΑΤ ΜΓΤ.


-Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα συγκέντρωση στο Καρλόβασι Σάμου με πρωτοβουλία της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής για την απελπιστική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, καθώς τα νοσοκομεία Σάμου-Ικαρίας και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και χωρίς ακόμα τα απαραίτητα απλούστατα εφόδια  που τα αγοράζουν οι ασθενείς. Στο νησί υπάρχει ένα ασθενοφόρο και καλύπτει μεγάλες αποστάσεις.



-Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 8 το πρωί, αναμένεται αποκλεισμός και  διαδήλωση στον κόμβο του «Χίλτον» . Καλεί το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και σωματεία νοσοκομείων 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.


-Την Παρασκευή, 12/4 θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζόμενων του «Ευαγγελισμού». Ακόμη στις 11 Απρίλη 2013 θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τις ΥΠΕ, στις 11 π.μ. Το σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11 - 1) και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην 1η ΥΠΕ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία υγειονομικών.


- Για τις 17 Απρίλη 2013 έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και 6ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στις ΥΠΕ στις υπόλοιπες περιφέρειες.


-5 νέες φυλακές ΠΡΟΚΑΤ ετοιμάζουν σε 4 νησιά και στην Ηπειρο, για τον εγκλεισμό 5.000 ψυχών, επιπλέον των 5.000 που έχουν ήδη φυλακίσει, Στην Αμυγδαλέζα κρατούνται 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.

-Πιάστηκε χτες ο Ανδρέας Κουρής των "Mertropolis" για χρέη 1.372.000 € προς το δημόσιο.


-Οι απολυμένοι των "Metropolis" καλούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 17/4 στις 17:30 στο ΑΘηνών Αρένα όπου θα γίνει η τρίτη κατά σειρά φιέστα του παραπάνω λαμόγιου που λέγεται MADWALK

-Κατώτερη των προσδοκιών η διαδήλωση από πρωτοβάθμια σωματεία την Κυριακή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά.

-Ακινητοποιημένα τα μισά φορτηγά, ενω μόλις το 20% δουλεύει αλλά με πολύ χαμηλές αμοιβές, είπε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συνδέσμου χερσαίων μεταφορών.

-Σε επίσχεση οι καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο ΑΘηνών από την 1/4, είναι απλήρωτες για μήνες.

-Σε συνεχείς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία μετά  την υποχρηματοδότηση από το υπουργείο, στις 4/4 δέχτηκαν χημικά από τους μπάτσους σε συγκέντρωση στο υπ. υγείας, σε στάσεις εργασίας από χτες, ενώ είναι σε κατάληψη η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για 22 μέρες.

-Επιμύθιο, ψόφησε η Μάργκαρετ Θάτσερ και πανηγυρίζουν πολλοί εργαζόμενοι στη Βρετανία. Επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στα εργασιακά δικαιώματα και στην κοινωνία, με συνέπεια να μην μπορούν ακόμη να κλείσουν τις πληγές τους από την εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού της και  τους ιδιώτες. Ο σκηνοθέτης  Κεν Λόουτς δήλωσε πως δεν της αξίζει μια κηδεία δημοσία δαπάνη, αλλά ανοιχτός διαγωνισμός και ανάθεση στον φτηνότερο μειοδότη. Σε μια τέτοια περίπτωση, συμπληρώνουμε, θάταν πολλοί αυτοί που δωρεάν θα προσέφεραν μία σκάλα για φέρετρο και ρίψη του πτώματος στον Τάμεση.



https://ergasiakodeltio.wordpress.com/
ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2013