Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ EUROBANK ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΛΕΕΙ Ο Τ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ


Στόχος της νέας, πλήρως ανακεφαλαιοποιημένης από το ΤΧΣ, Eurobank, θα είναι η αναδιοργάνωσή της, ώστε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα να προσελκύσει επενδυτές, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τη Μ. Τρίτη ο πρόεδρος της τράπεζας, Τίμος Χριστοδούλου, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.


Η Eurobank αποτελεί την πρώτη μεγάλη συστημική τράπεζα που ανακεφαλαιοποιείται πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει πάνω από το 90% του μετοχικού της κεφαλαίου, επισήμανε ο κ. Χριστοδούλου.

Το ΤΧΣ προφανώς θα προσθέσει και άλλες μικρές τράπεζες στο δυναμικό της νέας Eurobank, είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Η επάνοδος της νέας Eurobank στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της τράπεζας, τόνισε και προσέθεσε ότι το ταχύτερο δυνατό θα πρέπει να επανέλθει εκεί που ανήκει, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα. σήμερα,

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, με την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Eurobank, έκλεισε ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας εισηγήθηκε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ και επομένως την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της τράπεζας μέσω του ΤΧΣ.

Το ΤΧΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να ορίσει τα νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου στην Eurobank.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: