Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

ΚΑΤΩ ΑΠΟ 490 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ,ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 490 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ...Ο ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ , ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 490 ΕΥΡΩ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ THN ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ,ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΤI ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
Σε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κου Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».

Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το Προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ' τις πιο υψηλές στην Ευρώπη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει «εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις». Όταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός - αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι' αυτούς».
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σταδιακά θα πάμε στα 360 400 ευρώ όλοι.Ο βάτραχος ακόμη ζεσταίνεται,πότε θερμαίνεται το νερό και πότε γίνεται χλιαρό,όλα στην ώρα τους,κάθε κίνηση θα πρέπει να εμπᾶιδώνεται,να συνηθίζεται για την επόμενη θέρμανση η οποία θα γίνει πιο οδυνηρή,αλλά και πάλι θα χλιαρώνεται κάθε φορά που αντέχει ο βατραχάκος μας.κάθε φορά που έχει ακόμη τις αντοχές να πηδήσει για να σωθεί.