Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ 20 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


ΨΟΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΗΤΑΓΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.




Περισσότεροι απο 30 αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι και άγνωστο σε ποια κατάσταση απο πυροβολισμούς που δέχθηκαν
Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Περι ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπηκόοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από του αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. 

Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών. 
http://ilialive.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/item/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2013

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ...ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ , ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΚΑΡΑ , ΦΟΡΤΗΓΑ , ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ποιος να το φανταζόταν, λοιπόν, ότι η δικτατορία θα ήταν εκείνη που θα εγκαινίαζε τη συστηματική χρησιμοποίηση της παράνομης εργασίας των μεταναστών, ως εργαλείο υποκατάστασης της ανύπαρκτης οικονομικής πολιτικής της; Κι όμως, σ’ αυτό, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, αναδεικνύεται, παραδόξως ως ο προπάτορας του… εκσυγχρονισμού και των πολιτικών με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, και η ΝΔ στη συνέχεια, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία κατά τη δεκαπενταετία 1996-2011.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του αντιπροέδρου της ΛΑΡΚΟ, για την άρνηση του ελληνικού προλεταριάτου να παραμείνει απασχολημένο με τους όρους δουλειάς που του επιφυλάσσει η ελληνική βιομηχανία:
Με μεγάλη δυσκολία καλύπτουμε προσωρινά ένα μέρος από τις ανάγκες μας σε μεταλλωρύχους. Ειδικοί υπάλληλοί μας περιοδεύουν στην ύπαιθρο και προσπαθούν να αποσπάσουν υποαπασχολούμενους αγρότες από τα χωράφια και να τους οδηγήσουν στο εργοστάσιο. Για να πείσουν τους αγρότες, έχουν μαζί τους διάφορα διαφημιστικά έντυπα, που δείχνουν τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και τις γενικότερες συνθήκες διαβιώσεως του προσωπικού της, ενώ σκεφτόμαστε παράλληλα να γυρίσουμε διαφημιστικές ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν από τους κινηματογράφους των επαρχιών. Οι περισσότεροι όμως από τους προσλαμβανόμενους φεύγουν πολύ σύντομα και επιστρέφουν στα χωριά τους, γιατί δεν μπορούν να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της βιομηχανικής εργασίας»

Επάνω ακριβώς σε αυτή την τεχνητή έλλειψη, που δημιουργούν οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, προκύπτει η ανάγκη για την υποκατάσταση της ντόπιας εργατικής δύναμης από την ξένη. Στο σχετικό δημοσίευμα, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Λάρκο, ανακοινώνεται ότι η εταιρεία ήδη αναζητούσε εργάτες στις αφρικανικές χώρες.
Έτσι, κατά τα τέλη του 1972, ο ΣΕΒ ζητάει επίσημα από την κυβέρνηση να προβεί σε διακρατικές συμφωνίες για 10.000 ξένους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση, βέβαια, έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προβλέπεται να προβεί σε τέτοιες επίσημες κινήσεις. Ωστόσο, οι δηλώσεις της είναι παραπλανητικές: Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήδη στη χώρα εργάζονται 20-30 χιλιάδες ξένοι άνθρωποι (από την Αίγυπτο, το Πακιστάν, τη Λιβύη, τον Λίβανο, την Ινδία κ.α.), που στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν άδειες εργασίας, και αμείβονται με πολύ χαμηλά ημερομίσθια, δίχως ασφάλιση.

Τον Ιούνιο του 1974, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμπαιγνία της δικτατορίας και των μεγαλοβιομηχάνων, υποστηρίζοντας ότι η «εύκολη λύση» της εκμετάλλευσης των ξένων εργατών ρίχνει κι άλλο τα ημερομίσθια και εξαναγκάζει τους Έλληνες στη μετανάστευση, και ζητά τη νομιμοποίησή τους.

Το γενικό σχήμα περιγράφεται ανάγλυφα από τον Γ. Καραμπελιά, σε βιβλίο της περιόδου:
Ο Παττακός περιόδευσε και εξακολουθεί να περιοδεύει στην Αφρική, για μια βασική ανομολόγητη αιτία: Το νοίκιασμα φτηνής εργατικής σάρκας. Ήδη υπάρχουν εργοστάσια (όπως του Κεράνη) που το ανειδίκευτο προσωπικό τους είναι έγχρωμοι εργάτες. Ανάμεσα στη λύση του απομονωτισμού και την επικίνδυνη εισαγωγή ξένων εργατών, οι Έλληνες καπιταλιστές θα διαλέξουν τη δεύτερη. […] Μέσα σε λίγα χρόνια ο καπιταλισμός θα παρουσιάζει ένα «περίεργο» φαινόμενο (αν, φυσικά, δεν υπάρξει γενικότερη κρίση). Θα προμηθεύει μετανάστες στους μεγαλύτερους αδερφούς, και θα παίρνει από τους καταπιεζόμενους λαούς.

Έτσι, με αυτήν τη λογική, η δικτατορία συνέχισε να ευνοεί επί της ουσίας την παράνομη απασχόληση των ξένων εργατών, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να κινητοποιηθούν οι χώρες προέλευσης, για να διεκδικήσουν τα δίκαια των πολιτών τους! Έτσι, σε σχετικό δημοσίευμα, πληροφορηθήκαμε ότι ήδη η Αίγυπτος έχει κάνει σχετικά διαβήματα προς την ελληνική πλευρά16. Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα, τονίζεται ότι η ολιγωρία του καθεστώτος απειλεί να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς αναφορικά με το ζήτημα, διότι είναι αδιανόητο να επικαλείται τις διεθνείς συνθήκες για τη μετανάστευση σε σχέση με τους Έλληνες εργάτες του εξωτερικού, και να τις παραβιάζει σε ό,τι έχει να κάνει με τους ξένους εργάτες που δουλεύουν στην χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ < ΤΟ ΒΗΜΑ >

Πάνου Λουκάκου, «Η έλλειψις εργατικών χεριών εις την βιομηχανίαν», Α΄ μέρος, Το Βήμα, 4/7/1971.
Πάνου Λουκάκου, Η έλλειψις εργατικών χεριών εις την βιομηχανίαν», Β΄ μέρος, Το Βήμα, 6/7/1971.

Πάνου Λουκάκου, «Οι εργάτες φεύγουν –κι όμως μας λείπουν εργατικά χέρια», Το Βήμα, 9/10/1971.

«Αι απόψεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων διά την αντιμετώπισιν του εργατικού», Το Βήμα, 19/10/1971.

«Απεκλείσθη η χρησιμοποίησις ξένων εργατών εις την Ελλάδα», Το Βήμα, 6/5/1972.

«Τίθεται και πάλι το πρόβλημα των ξένων εργατών», Το Βήμα, 14/06/1972.

Ροσέτου Ευθ. Φακιόλα, «Η πρόσκλησις των ξένων εργατών», Το Βήμα, 5/11/1972

Πάνου Λουκάκου, «20 Πακιστανοί στριμωγμένοι σε 3 δωμάτια!», Το Βήμα, 11/02/1973.

Βασίλειου Τζαννετάκου, «Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει με τους ξένους εργάτες στην Ελλάδα», Το Βήμα 14/07/1974.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΛΑΔΑ

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΦΘΗΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ....ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ......ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ.
ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ 2:40 ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΕΖΕΙ ΓΕΝΝΑΕΙ!!!