Τετάρτη, Μαΐου 08, 2013

ΦΑΣΙΣΜΟΣ = ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ,ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ


Παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αυτοκρατορία της «Κρουπ», πέρα από τον καθολικό έλεγχο στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας που ασκούσαν οι επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε συνάψει συμφωνίες με τις πολεμικές βιομηχανίες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι εργάτες που απασχολούσε η δυναστεία στη Γερμανία και στις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό ανέρχονταν στους 80.000.
Στο τέλος του πολέμου, οι δουλειές της «Κρουπ» είχαν πάει τόσο καλά που το εργατικό δυναμικό της είχε ανέλθει κοντά στις 170.000 εργάτες...

*
Ο θησαυρισμός της «Κρουπ» δε σταμάτησε παρά την ήττα της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρότι η Συνθήκη των Βερσαλλιών απαγόρευε να κατασκευάζονται όπλα στη Γερμανία, η «Κρουπ», που, στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε μετατρέψει την πολεμική της βιομηχανία σε βιομηχανία παραγωγής σιδηροδρομικών και γεωργικών μηχανών, ιατρικών εργαλείων κ.λπ., στο εξωτερικό, όπως σε Σουηδία και Ολλανδία συνέχιζε την παραγωγή όπλων.
Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τον οποίο η «Κρουπ» χρηματοδότησε αδρά, η δυναστεία επανήλθε ως βασικός παραγωγός όπλων για το γερμανικό στρατό. Υπό την εποπτεία των ναζί, οι εργάτες της «Κρουπ» εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας. Τα μεροκάματα που έπαιρναν γύριζαν πίσω στην «Κρουπ» μέσω της πληρωμής ενοικίων για τα σπίτια που κατασκεύαζε η «Κρουπ» γύρω από τα εργοστάσιά της στα οποία έμεναν οι εργάτες και μέσω της πληρωμής για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα πρατήρια που πάλι η «Κρουπ» είχε ιδρύσει...
Η βιομηχανία «Κρουπ» ήταν ταυτισμένη με την πολεμική μηχανή του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ η «Κρουπ» τροφοδοτούσε ασταμάτητα τους ναζί σε πολεμικό υλικό, εντούτοις συνέβη το εξής περίεργο: Παρά τις αεροπορικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Εγγλέζων στα εδάφη που βρίσκονταν βιομηχανικοί στόχοι στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπως π.χ. στο Εσεν, οι εγκαταστάσεις της «Κρουπ» έμεναν ανέπαφες από τους βομβαρδισμούς. Εκεί, στο Εσεν, βρισκόταν και η βίλα του Γουσταύου Μπόλεν, του «κύριου Κρουπ» δηλαδή, όπου ο «κύριος Κρουπ» είχε μερικά χρόνια νωρίτερα δεξιωθεί τον Χίτλερ, δηλώνοντας τη στήριξη του ιδίου και 400 ακόμα κεφαλαιοκρατών της Γερμανίας στο «όραμα» του ναζισμού...
Μετά το τέλος του πολέμου, ο Γουσταύος Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ, ο επικεφαλής της «Κρουπ», κατά τη δίκη του με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου στη Νυρεμβέργη, αθωώθηκε, και συνέχισε να διευθύνει τις υποθέσεις της «Κρουπ», που σχεδόν 70 χρόνια μετά αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που το 1992 ενώθηκε με την ανταγωνιστική «Hoesch» (ως Krupp Hoesch) και το 2004 με την «Thyssen» (ως «Thyssen Krupp») και απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα σημεία του πλανήτη (σ.σ.: αναλυτικότερα στο «Κρουπ, η αυτοκρατορία των εξοπλισμών», www.historyreport.gr).
***
Τα παραπάνω,
που σημειώνονται με αφορμή ότι αύριο συμπληρώνεται η 68η επέτειος από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 9 Μάη 1945,
απαντούν ευθέως στο ερώτημα «τίνος γέννημα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός».
Οχι λιγότερο ευθεία για το ποιοι είναι εκείνοι που θρέφουν την οχιά και την αναπαράγουν, είναι η απάντηση που δίνει ο Γουσταύος Μπόλεν, δηλαδή ο «κύριος Κρουπ» αυτοπροσώπως.
Απολαύστε:
«Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!
Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας» και σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον «κύριο Κρουπ» σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934 και περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, Τόμος 1, Κεφάλαιο VIII.
Πιο... ατράνταχτη ομολογία ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η τροφός του φασισμού, ότι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, είναι οι προαγωγοί του φασισμού, με τον οποίο όταν «χρειάζεται» εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, δύσκολα μπορεί να βρεθεί.
Πόσο μάλλον που ο «κύριος Κρουπ», ένα χρόνο νωρίτερα, στη μυστική σύσκεψη της 20ής Φλεβάρη 1933, ήταν ένας εκ των παρευρισκομένων βιομηχάνων, τραπεζιτών κ.λπ. που έδωσαν στους παριστάμενους Χίτλερ και Γκέρινγκ την τελική τους έγκριση για την κατάληψη από τους ναζί της εξουσίας...
*
Και τώρα, ο λόγος σε κάποιον που γνώρισε πολύ καλά τον ναζισμό και τον φασισμό.
Ο λόγος στον Μπρεχτ:
«Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.
Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;
Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αίτια τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι. Δεν είναι κατά των σχέσεων ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη βαρβαρότητα, παρά μονάχα κατά της βαρβαρότητας, υψώνουν τη φωνή εναντίον της, κι αυτό το κάνουν από χώρες όπου κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις ιδιοκτησίας, όπου όμως οι χασάπηδες πλένουν ακόμα τα χέρια τους προτού φέρουν το κρέας στο τραπέζι.
Οι φωνακλάδικες διαμαρτυρίες κατά των βαρβαρικών μέτρων μπορεί να 'ναι αποτελεσματικές για λίγο καιρό, όσο δηλαδή οι ακροατές τους πιστεύουν πως στη δικιά τους χώρα δε θα 'ταν ποτέ δυνατό να παρθούν τέτοια μέτρα. Ορισμένες χώρες είναι σε θέση να κρατήσουν τις σχέσεις ιδιοκτησίας τους με λιγότερο βίαια για την ώρα μέσα απ' ό,τι άλλες. Εκεί η δημοκρατία προσφέρει ακόμα τις υπηρεσίες για τις οποίες άλλες χώρες αναγκάζονται να καταφύγουν στη βία, δηλαδή την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Το μονοπώλιο στα εργοστάσια, στα ορυχεία, στα τσιφλίκια δημιουργεί πάντα βάρβαρες καταστάσεις σ' αυτές τις χώρες είναι όμως λιγότερο ορατές. Η βαρβαρότητα γίνεται ορατή απ' τη στιγμή που το μονοπώλιο δεν μπορεί πια να προστατευτεί παρά μονάχα με την ανοιχτή βία».
(Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια»).
*
Τέτοιος είναι, λοιπόν, ο φασισμός. Είναι η βαρβαρότητα στην οποία καταφεύγουν τα μονοπώλια, όταν το επιτάσσουν οι εκμεταλλευτικές σχέσεις ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Και να γιατί, παραμονές της Αντιφασιστικής Νίκης, οι λαοί πρέπει να θυμούνται και να ξέρουν ότι
«ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
*
Για περισσότερα στοιχεία παραπέμπουμε:
α) Στην εξαιρετική ένθετη έκδοση «Η "Δημοκρατία της Βαϊμάρης" η θεωρία των "άκρων" και ο αντικομμουνισμός» («Ριζοσπάστης», 16/6/2012) και
β) Στα εξαιρετικά άρθρα «Μονοπώλια και φασισμός: Δεσμοί αίματος που δεν παραγράφονται» (Αναστάσης Γκίκας, «Ριζοσπάστης», 23/8/2009) και «Ο Σαμαράς και η... Δημοκρατία της Βαϊμάρης» (Νίκος Παπαγεωργάκης, «Ριζοσπάστης», 19/2/2012).

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2013

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φασισμός=Καπιταλισμός=Κομουνισμός
Από την σοβιετική ένωση που ο κόσμος πείναγε και δούλευαν ως δούλοι για γίνουν μερικοί υπηρέτες του Στάλιν πάμπλουτοι μέχρι του σύγχρονους εργάτες-δούλους της τυποεκδοτικής.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν φασισμό ομιλεί ο σταλινοφασίστας????

Ανώνυμος είπε...

12:07 μ.μ. και 12:16 μ.μ. ρε αποτυχημενοι οταν θα μαθετε τι ειναι ο κομμουνισμος τοτε να μιλατε ζωα παντε να υποστηριξετε τους κωλογυφτους τους μελμψους τον κασιδιαρη και τον μιχαλολιακο

Ανώνυμος είπε...

12:27 Αναρχοκομμούνι δες πως θα είναι το τέλος σου και μάλιστα από τα λαθροόρκ που φιλάτε στον κόρφο σας.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gylEAIaCLqE#!

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxaxa Φασισμός=Καπιταλι
σμός=Κομουνισμό= Axladi = frouto = 13 = 2 =-1

Bravo filsofe xeris to simvolo tis isotitas!!! Krima pou den xeris na to xrisimopiois ti krima ! Sto epomeno filo tis X.A 8a sto ma8oun.

Kai gia na katalabis poso vlakas eisai otan les oti o fasismos tis xrisis kouradas einai komounismos einai sana paradexese oti eiste koma me afstires prodiagrafes geniko gramatea kai kentriki epitroph sta plesia tou kke . Fadasou oti me afta pou grafis peftoun ta pososta sas. Etc pou to pate oi fasistes 8a to rixete monoi sas exw to karabi pou legete xriso mouni . AAXAXAXXAXAXAXAXAXXAXA
Ston epomeno tono ta posta tis xrisis pordis 8a anevoun giati egrapsa afto to minima kai an to grapso deka fores ka8e mera mexri tis ekloges h xrysh apovolh 8a gini kivernish . yupi!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

γιατί ρε 12:27 θεωρείς ότι οι από πάνω δεν είναι γυφτόφατσες?
Δεν έχεις δει καμμιά φωτογραφία από τις συγκεντρώσεις τους?
Δες μερικές, κόψε φάτσες και θα καταλάβεις αμέσως για τι τούβλα μιλάμε!
Τα βρήκανε χαζά και τα κοροϊδεύουνε!
Τα μαθαίνουνε καινούργιες, ελληνικότατες, λεξούλες (λαθροόρκ, αλβανικές κωλοτρυπίδες, κ.τ.λ.).
Από σατανιστές γίνανε χριστιανοί....από ελληνάρες φτάσαμε στα κολητιλίκια με γκρίζους λύκους ...για τον πούτσο καβάλα είναι τα άτομα!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε 12:07 αφού φασισμός = κομμουνισμός, να ψηφίζεις ΚΚΕ.....εεεεεε βλακάκο???????

2:08 ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΣΑΜΕ ΡΕ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ!
ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ....ΑΜΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΕΚΟΛΛΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:15 Ήρθαμε και βλέπω μεγάλη ταραχή στον γραπτό σας λόγο (βλέπω κάτι για μαυτιδερούς, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, βλέπω κάτι για Χριστιανούς ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, βλέπω και μίσος για τους Τούρκους, ΒΡΕΣ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ-ΑΠΌ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ---ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ--
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:08 νομίζω ότι έτσι είχανε κάνει στον παππού σου πριν τον πετάξουν στην πηγάδα....μάλλον και συ το ίδιο τέλος θα χεις!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:22 ΜΗ χερεσε κε πολί...θα πάθι τίΠΟΤα ο γραφτώς σου ο ΛΟγοσ

Τελικά μάλλον δεν βλέπεις την τύφλα σου!
Αν από αυτά που διάβασες, αυτό κατάλαβες...μέχρι και για βουλευτής χρυσής πορδής πας.....δεν σου κόβει καθόλου!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΗ ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΤΕ....ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ti vlepo pali edo, diamaxi kokinon kai mvron fasiston

Ανώνυμος είπε...

εσυ στο 2:08 μ.μ. εννοεις οτι ο κασσιδιαρης και ο μιχαλολιακος ειναι συριοι για αυτο ειναι και μελαμψοι?

Ανώνυμος είπε...

Όχι 2:38 εννοώ ότι ο Πακιστανός που γαμάει την μάνα σου τον πατέρα σου κι εσένα στο τέλος θα κρατήσει και το κεφάλι σας μαζί με το σάπιο σας εγκέφαλο, για σουβενιρ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακομα με τους φασιστες τα κουμουνια και τους καπιταλιστες ασχολείστε ρε ζώα


Καβάφης είν' αυτός, αναγνώστη μου, δεν είναι σαράφης. Ούτε Βούδας και Κούδας. Και το ποίημα λέγεται Ιωνικόν. Δεν λέγεται Χερουβικόν.
Ο κακουργημός και η εξόνντωση του κλασικού έλληνα από τον εβραιόφρονα χριστιανό εκράτησε από το Θεοδόσιο ως την αυγούστα Ευδοξία. Ως το 843 που έγινε η επίσημη αναστύλλωση των εικόνων.
Η γιορτή της ορθοδοξίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από τότε, στο έμπα της άνοιξης!, πολύ λαμπρά και με την παρουσία όλης της επιφάνειας του κράτους, ως και οι ξένοι πρεσβευτάδες!, στο θετικό της συμβολίζει το θρίαμβο των χριστιανών. Στο αρνητικό της όμως δηλώνει την τελική κατακρεούργηση κάθε Ελληνικού. Είναι η ταφόπετρα της ελληνικής ιδέας.
Η τελευταία αντίσταση του μετρημένου «έλληνα» στο ασιατικό τέρας ήταν ο Λέων Γ΄ο ΄Ισαυρος. Εξύπνησε ο άνθρωπος ένα πρωί, και είδε το μισό πληθυσμό της χώρας τουρλωτούς παπάδες και παχυμουλαράτους καλόγερους. Τότε, σαν το Χριστό με το φραγγέλιο, σήκωσε αυτό που το λένε Εικονομαχία. Και ετελείωσε με το χαμό του φωτός και το σωσμό του σκότους. Με την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ή την ταυτότητα του νεοέλληνα.
Έλληνες λοιπόν στο δέρμα. Και εβραίοι στα κόκαλα και στο αίμα, στην καρδιά, στα άντερα και στη χολή. Ιδού το κλειδί, η αιτία, ο λόγος της εθνικής σχιζοφρένειας.
Πίσω από τα Σκόπια, από το Αιγαίο, τις Ολυμπιάδες, την Κύπρο, πίσω από τους κατσιβελισμούς, Μεταξάδες και Παπαδοπουλέους, πίσω από μαρίκες και μιμίκες και κατσίκες, και κοσκωτάδες και σκατάδες, πίσω από κορυδαλούς και κοριούς και καθάρσεις και λοιμοκαθαρτήρια, πίσω από ρουσφέτια και βιλλαέτια και κασαβέτια, βρίσκεται η εθνική μας σχιζοφρένεια. Αυτή απεργάστηκε την εθνική πόλωση, και την εθνική αταυτότητα.

Του Δημήτρη Λιαντίνη από το βιβλίο του Γκέμα

Ανώνυμος είπε...

2:49 μ.μ. αποτυχημενε μισανθρωπε αυτο βρηκες να πεις? θα στο ξαναπω... εγω δεν εχω κομπλεξ κατωτεροτητας σαν εσενα εγω ειμαι λευκος και ελληνας δεν εχω αναγκη καμια συμμορια εσυ που εισαι ανασφαλης και εμφανισιακα και σωματικα εχεις λογους να εισαι φασιστας χρυσαυγιτης εγω ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ μα πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατι που εσυ δεν δεν γινεις ποτε σκουροχρωμε μελαμψε χρυσαυγιτη

Ανώνυμος είπε...

Απο τον Γιωργάκη στον... Αντωνάκη: φτωχοποίηση, καταστροφή κράτους πρόνοιας και διάλυση αγοράς!

Ανώνυμος είπε...

3:59 Το ξέρω ότι είσαι λευκός και γέλληνας αλλά σ΄αρέσει και το μαύρο κρέας-μεταξύ μας!!! Και φυσικά δεν το κάνεις για απόλαυση αλλά από άκρατο ανθρωπισμό!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποσοι από εσας που γραψετε τα παραπανω "σχολια" (18 τον αριθμο) έχετε δουλειά;

Όσοι δεν εχετε, ποιος σας βοηθαει αυτην τη δυσκολη φαση;

Ότι πρακτικά, για το σύστημα και την πλουτοκρατία, είστε Η Δ Η πεθαμένοι, εσείς μόνο δεν το έχετε καταλάβει.....

Μπραβο, συνεχιστε να μιλατε και να γραφετε και να εκφράζεστε σαν καννιβαλοι....ενω στην πραγματικότητα είστε ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ

Αιωνια σας η μνημ κορόιδα...

Ανώνυμος είπε...

6:26 μ.μ. το μονο κρεας που μου αρεσει ειναι το χοιρινο και του κοτοπουλου ειναι ηταν καθαρα ειρωνικο το σχολιο μου ως προς αυτους που παριστανουν τους ευγενεστερους το σχολιο σου με μπερδευει ομως δεν ξερω αν το λες και εσυ με αλλη εννοια ...εχω πολυ καλο φιλο αφρικανικης καταγωγης ο οποιος ντυθηκε και τσολιας στο σχολειο...

Ανώνυμος είπε...

9:12 καλά μας τα λες....εσύ όμως δουλειά δεν έχεις?
Τα 18 σχόλια , αν δεν το πρόσεξες, είναι από διαφορετικά άτομα.....σου φαντάζει εξωπραγματικό να βρεθούν 18 άτομα σε ένα μπλγοκ?
Ζεις σε πολύ ψηλο βουνό μήπως?
Εμείς είμαστε ήδη πεθαμένοι και πρόβατα επί σφαγής....εσύ????
Και γιατί ρε παιδί μου το ανώτερό σου πνεύμα μπήκε στον κόπο να σχολιάσει?
Ρε συ.......μπας και είσαι σαν και μας????????????

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε κοροιδο 9.28πμ, δεν ειμαι σαν και αυτούς που ενώ ειναι ανεργοι η εργαζομενοι με μισθο πεινας, καθονται και μπινελκιώνονται

Τα περι "ανωτερότητας" είναι δική σου ερμηνεία

Μονο ψυχικα άρρωστοι και φασιστοειδη νεοναζι αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους (και πες οι τρελοί μπορέι όντως να το πιστεύουν. Οι φασ΄σιτες όμως κρυβουν έτσι την κατωτερότητά τους. Εοειδή είναι οι ίδιοι "μικροί" και "φοβισμένοι", τους φαίνονται "ανωτεροι" όλοι εκείνοι που απλά στέκοτναι στο ύψος τους, το ΄τψος του μέσου ανθρώπου,