Παρασκευή, Μαΐου 10, 2013

ΣΑΜΟΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο (Πέμπτη 9-5-2013), εργαζόμενοι απ’ όλη τη Σάμο διαμαρτυρήθηκαν για την άθλια και συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και της Λαϊκής Επιτροπής πόλης Σάμου.


Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθημερινές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά που ακινητοποιούν ολόκληρα τμήματα όπως το αιματολογικό ή το ακτινολογικό, αξονικός τομογράφος που 250 μέρες το χρόνο είναι σε αχρηστία και αποκορύφωμα όλων να βρίσκεται ολόκληρο νησί με ένα ασθενοφόρο εδώ κι’ ένα χρόνο, είναι η εικόνα της περίθαλψης στη Σάμο. Οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν πολλές φορές οι ίδιοι τα φάρμακα και άλλα υλικά για τη νοσηλεία τους ενώ αναγκάζονται από τις ελλείψεις, να φέρνουν σεντόνια και μαξιλαροθήκες από τα σπίτια τους.

Απέναντι σ’ αυτή την άθλια κατάσταση η διοικήτρια του Νοσοκομείου αντιπαραθέτει την αδράνεια, την δικαιολόγηση της κυβερνητικής πολιτικής και τον εξωραϊσμό της κατάστασης με αποκορύφωμα την προκλητική της στάση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την δευτεροβάθμια περίθαλψη, όπου παρουσίασε μια «μαγική εικόνα» χωρίς κανένα πρόβλημα. Ζήτησε μάλιστα από τους οδηγούς ασθενοφόρου να παρανομήσουν και να δεχθούν να είναι μόνος του ο καθένας στη βάρδια με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Το Νοσοκομείο –όπως κατήγγειλε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Στ. Φιλιππής– είναι στην ουσία διαμετακομιστικό κέντρο προς τους ιδιώτες γιατρούς και την Αθήνα. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα – συνέχισε- φεύγουν άρον- άρον από τη Σάμο για να γιατρευτούν, όσοι δεν έχουν, μένουν εδώ και πεθαίνουν στη κυριολεξία.

Ο ομιλητής απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους και το λαό της Σάμου να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις για να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Συγκεκριμένα το πλαίσιο πάλης που προβάλλει το σωματείο περιλαμβάνει:

-Καμιά ιδιωτικοποίηση της υγείας, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

-Να μην συγχωνευθεί – καταργηθεί κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

-Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καμία μονήρης ειδικότητα, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού.

-Άμεση και πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ που να καλύπτει ολόκληρο το νησί.

-Όχι στο σφαγιασμό των δημοσίων υπαλλήλων όχι στην εφεδρεία ,τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Νέοι οργανισμοί με αύξηση των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες.

-Άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την προμήθεια υγειονομικού και άλλου υλικού.

-Να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Να μην μείνει κανένας άνεργος, ανασφάλιστος και ΑΜΕΑ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων. Όχι στην απλήρωτη εργασία.
902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: