Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Οι τολμηροί της κοινότητας "hijra", λοιδωρούνται και δέχονται επιθέσεις καθώς θεωρούνται απροσάρμοστοι.
«Οι τρανσέξουαλ δέχονται τις πρώτες απειλές από την ίδια τους την οικογένεια» λέει στο Reuters η 45χρονη Μπίντια Ράνα, μια ανεξάρτητη υποψήφια από την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, αποφάσισε το 2011 ότι οι hijra μπορούν να αποκτήσουν ταυτότητες στις οποίες αναγράφεται ότι ανήκουν στο «τρίτο φύλο» (δεν χαρακτηρίζονται δηλαδή ούτε άντρες ούτε γυναίκες) και έτσι τουλάχιστον τέσσερα μέλη της κοινότητας μπόρεσαν να κατέβουν στις εκλογές.

Πολλοί hijra (τρανσέξουαλ και τραβεστί) στο Πακιστάν και στην γειτονική Ινδία δέχονται επιθέσεις, βιάζονται ή υποχρεώνονται να εργαστούν στην βιομηχανία του σεξ για να επιβιώσουν. Άλλοι ζητιανεύουν στους δρόμους και στα φανάρια.
Η συγκινητική προσφορά του μικρού κοριτσιού
Αν και είναι απίθανο να εκλεγεί, τόσο εξαιτίας των ισχυρών αντιπάλων, όσο και λόγω έλλειψης πόρων που δεν της επιτρέπει να διεξάγει κανονική εκστρατεία, αφού δεν μπορεί ούτε προεκλογικές αφίσες να τυπώσει, η Ράνα λέει ότι θέλει να κάνει κάτι για αυτές τις κοινωνικές αδικίες και θυμάται με συγκίνηση μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που βίωσε. 

Πριν από πέντε χρόνια, όταν η ίδια και ορισμένοι φίλοι της, διοργάνωσαν έρανο για να βοηθήσουν συνάδελφο που έπασχε από καρκίνο. Στάθηκαν στο δρόμο, μέσα στην αφόρητη ζέστη, όλη μέρα αλλά το ποσό που συγκέντρωσαν δεν ήταν παρά ένα δολάριο από ένα μικρό κορίτσι που τους πλησίασε και τους ρώτησε τι έκαναν. Αφού τους άκουσε, τους άφησε με σοβαρότητα το χαρτονόμισμα.
«Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το κορίτσι και μια μέρα, με κάποιο τρόπο, θα ξεπληρώσω αυτή την χειρονομία» λέει η Ράνα συγκινημένη. 

ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE afou an pas sto pakistan kai to kaneis afto 8a se sfaxoun etc lene stin ellada ta fasistakia . Den borei na einai ali8ia . Me afto to sxolio kai ta epomena pou 8a ginoun edw h kapou alou h xrush avgh 8a afxisei ta posostata ths!

Ανώνυμος είπε...

ante tixeroi 8a kaloperasete sto pakistan poy 8a metakomisete

Ανώνυμος είπε...

4:27 μπα φιλαράκι...εσένα κόβω να μετακομίζεις.... κατά πηγάδα μεριά.....να βρεις και τον παππούλη σου!

Ανώνυμος είπε...

mpa 8.40 leo na pao kata anatoliko blog opos oi pappoudes sou , isos kai diakopes gyaro