Τετάρτη, Μαΐου 01, 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ…ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ!


Την αντίθεσή τους στις πολιτικές που εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, της ανασφάλισης εργασίας και σε συνθήκες επισφάλειας χιλιάδες εργαζόμενους εκφράζουν τα συνδικάτα και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς αλλά και τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. "Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των Κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας. Τονίζεται ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η Κυβέρνηση και η τρόικα οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.


Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί, καλεί το ΠΑΜΕ ενώ την ίδια ώρα διοργανώνονται συγκεντρώσεις στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και σε δεκάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα.

To κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι στην Αθήνα, στο Μουσείο, στις 11πμ και στη Θεσσαλονίκη Κάμαρα, στις 10πμ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με στάσεις εργασίας και διαμηνύουν πως "η φετινή εργατική Πρωτομαγιά, από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στην πολιτική των μνημονίων". Λεωφορεία και τρόλεϊ σταματούν την κυκλοφορία τους από τις 9 το βράδυ ενώ χειρόφρενο όλη την ημέρα τραβούν τα τρένα και ο προαστιακός.

 Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής από τις 9 το πρωί της Μ.Τετάρτης λόγω των συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν την Πρωτομαγιά τα πλοία (από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης). Η κινητοποίηση των ναυτικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει ανακοινώσει ότι οι εταιρείες μέλη του, λόγω της αυξημένης ζήτησης ενόψει του Πάσχα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια. Όσοι έχουν κάνει κράτηση ή έχουν εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν την 1η Μαΐου, καλούνται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για την τακτοποίηση των κρατήσεων τους.


Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τα πληρώματα της Διώρυγας Κορίνθου.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παίρνουν μέρος στην απεργία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας " διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα".



http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: