Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ BLOOMBERG


Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BOJ) ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων και οικονομικών στοιχείων Bloomberg, καθώς έγινε γνωστό ότι το πρακτορείο επέτρεπε σε δημοσιογράφους του να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία πελατών του.
"Είμαστε τώρα σε επαφή με το Bloomberg και στη διαδικασία επιβεβαίωσης των δεδομένων για το θέμα αυτό", δήλωσε εκπρόσωπος της BOJ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί τη ντε φάκτο κεντρική τράπεζά του, ανακοίνωσε: "Είμαστε ενήμεροι για το γεγονός και κοιτάζουμε το θέμα".
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας και η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δήλωσαν ότι διερευνούν για ενδεχόμενες παραβιάσεις της εμπιστευτικότητας στη χρήση των στοιχείων μέσω του Bloomberg.
Το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι του είχαν έως πρόσφατα πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με τη χρήση που έκαναν οι πελάτες του μέσω των τερματικών του Bloomberg.
Ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου Μάθιου Γουίνκλερ ζήτησε χθες συγγνώμη για την πρακτική αυτή, δηλώνοντας ότι ήταν "αδικαιολόγητη", αλλά πρόσθεσε ότι τα σημαντικά στοιχεία των πελατών του πρακτορείου προστατεύονταν πάντοτε. 
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: