Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

ΚΡΟΑΤΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ «CROATIA AIRLINES»


Στην ακύρωση 20 προγραμματισμένων διεθνών και εσωτερικών πτήσεων προχώρησε ο εθνικός αερομεταφορέας της Κροατίας «Croatia Airlines», εξαιτίας της απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι πιλότοι και το προσωπικό της εταιρείας, ζητώντας να διασφαλιστούν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.


Περίπου 80 πιλότοι και αεροσυνοδοί συγκεντρώθηκαν, σήμερα το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης των Κροατικών Αερογραμμών και ανακοίνωσαν ότι η απεργία τους θα συνεχιστεί έως ότου η εταιρεία αποδεχθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

Η εκπρόσωπος της ένωσης προσωπικού Ιβάνα Λόγιο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Hina» πως η απεργία ξεκίνησε καθώς οι πολύωρες συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης απέβησαν άκαρπες. Χθες, η διοίκηση της «Croatia Airlines» ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ορισμένα προβλήματα στις πτήσεις και, παρά την απεργία, οι περισσότεροι επιβάτες θα ταξιδέψουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, ενώ άλλοι θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με αεροπλάνα εταιρειών που συνεργάζεται η «Croatia Airlines».


902.GR

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: