Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014...ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
H Ελλάδα θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων εντός του 2014 αποκάλυψε μιλώντας στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Διευκρίνισε πως πρόκειται για μια μικρή έκδοση ενώ δε θέλησε να προσδιορίσει αν θα γίνει στο πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μιλώντας χθες στη σύνοδο του ΟΟΣΑ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ διαφωνούν με την πρόβλεψη του Οργανισμού για ύφεση 1,2% και το 2014, εκτιμώντας οτι θα υπάρξει ανάπτυξη λίγο κάτω από το 1%. 


Στην ετήσια έκθεσή του ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ακόμη πως η τρόικα δε θα πρέπει να πιέσει την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα.

Ο Οργανισμός «βλέπει» ότι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε ύφεση της τάξης του 1,2% και το 2014 και στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει ότι εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να διαθέσουν νέο πακέτο κεφαλαίων στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει σήμερα συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί στο Παρίσι. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/233574/stournaras-h-ellada-tha-prohorisei-se-ekdosi-omologon-edos-tou-2014-/#ixzz2UliuASjX 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook  

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: