Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Οι δραματικές μειώσεις των δημόσιων δαπανών για τη στήριξη του εθνικού νοσηλευτικού συστήματος στη Βρετανία προκαλούν νέα επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Σύμφωνα με την ανάλυση στατιστικών δεδομένων του πρώτου τριμήνου τρέχοντος έτους από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό αναλύσεων στο χώρο της υγείας, Κινγκς Φαντ, πάνω από 313.000 ασθενείς που κατέφυγαν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία από το Γενάρη ως το Μάρτη του 2013 περίμεναν πάνω από τέσσερις ώρες για διάγνωση και θεραπεία.
Η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη ώστε σε αρκετά νοσοκομεία της Αγγλίας δημιουργήθηκαν προσωρινές «αίθουσες» αναμονής σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και σε παλιές αποθήκες... Διαπιστώθηκε ακόμη σημαντική επιδείνωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών για τη φροντίδα καρκινοπαθών και τον έλεγχο λοιμώξεων και μεταδοτικών ασθενειών.

Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται οι χειρότεροι δείκτες νοσοκομειακών υπηρεσιών από το 2004, ενώ μόλις πριν λίγες βδομάδες ενώσεις γιατρών και διευθυντών βρετανικών νοσοκομείων προειδοποίησαν πως επίκειται γενικευμένη κρίση του νοσοκομειακού συστήματος, καθώς οι πολιτικές φτωχοποίησης του βρετανικού λαού οδηγούν ολοένα και περισσότερους στα νοσοκομεία για βασικές υπηρεσίες υγείας ενώ το προσωπικό και οι πόροι χρηματοδότησης ολοένα και συρρικνώνονται... 
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: