Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής από πύραυλο που έπληξε ένα χωριό κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.“Οι δυνάμεις του καθεστώτος κατέλαβαν καλλιεργημένες εκτάσεις στην περιοχή αυτή ώστε κατόπιν να σπάσουν την πολιορκία των ανταρτών στη Νούμπελ και στη Ζαχρά”, δύο σιιτικά χωριά περίπου 20 χλμ. βόρεια του Χαλεπιού, σύμφωνα με την οργάνωση.


Εδώ και μερικές ημέρες ο στρατός έχει εξαπολύσει έφοδο στο βόρειο τμήμα της χώρας με σκοπό να προελάσει προς την Άζαζ, ένα προπύργιο των ανταρτών περίπου 45 χλμ. βόρεια του Χαλεπιού, που ελέγχεται κυρίως από τους αντικαθεστωτικούς.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι “άργησαν” να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. “Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, στην οποία καθυστερήσαμε. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τη σεχταριστική βία από το να παρασύρει τη Συρία στην έκρηξη, οι θεσμοί του κράτους έχουν καταστραφεί και ο Θεός ξέρει πόσοι ακόμη πρόσφυγες θα προστεθούν και πόσοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν", είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Πολωνίας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: