Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «μας χωρίζει μια θάλασσα, μας ενώνει η αξιοπρέπεια» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην συγκέντρωση το παρών έδωσαν πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, καθως και φοιτητές από την Τουρκία. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα αλληλέγγυης στον τουρκικό λαό.


Η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα κατευθύνθηκε προς το τουρκικό προξενείο.

Η κινητοποίηση συνοδεύεται από την εξής ανακοίνωση: 

«Ο λαός της Τουρκίας εδώ και μέρες αντιστέκεται και παραμένει στις πλατείες όλης της χώρας. Αυτό που ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για την καταστροφή ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη ώστε να κατασκευαστεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο, εξελίσσεται σε μια συγκλονιστική εξέγερση ενάντια στην καταπίεση του καθεστώτος.

»Το φασίζον τουρκικό κράτος, πιστό πάντα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, απαντά με ακραία καταστολή. Έχει δολοφονήσει ήδη τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε σοβαρά εκατοντάδες άλλους, ενώ διεξάγει παράλληλα μια τεράστια εκστρατεία αποσιώπησης, λογοκρισίας και παραπληροφόρησης.

»Ο αγώνας των γειτόνων μας είναι ένας δίκαιος αγώνας αντίστασης και αξιοπρέπειας ενάντια στην ασφυξία της εξουσίας. Είναι και δικός μας αγώνας όπως κάθε κίνηση που υπερασπίζεται τη ζωή, τη γη και την ελευθερία, κάθε πράξη που ορθώνεται ενάντια στο φασισμό».

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τούρκους διαδηλωτές διοργανώθηκε και στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής.

Κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους τούρκους διαδηλωτές έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ελληνικές, τουρκικές και κουρδικές αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα συγκέντρωση στην τουρκική πρεσβεία, στην συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: