Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2013

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΠΤΕΡΑ! ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Σε χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων έχουν μετατρέψει τις τελευταίες εβδομάδες διάφοροι Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες την αμμώδη παραλία της πανέμορφης περιοχής του Αρκουδίου στην Κυλλήνη Ηλείας.
Κάτοικοι του γραφικού οικισμού και λουόμενοι καταγγέλλουν ότι τα ελικόπτερα των επιχειρηματιών προσγειώνονται δίπλα από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους, προκαλώντας αναστάτωση και τρόμο, καθώς μεγάλες ποσότητες άμμου και σκόνης καλύπτουν τα πάντα κατά την προσγείωση και την απογείωσή τους.

Πολίτες αναφέρουν ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες, στις 3 μετά το μεσημέρι, ένα από τα ελικόπτερα προσγειώθηκε δίπλα τους σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο άμμου και σκόνης που κάλυψε τα πάντα. Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν δύο επιχειρηματίες από τη δυτική Ελλάδα με τις συζύγους τους, οι οποίοι, αφού ήπιαν τον καφέ τους, έφυγαν έπειτα από δύο ώρες αφήνοντας άναυδους τους επισκέπτες και τους λουομένους.


Προχθές, σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, ακόμη ένα μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στον ίδιο χώρο με επιβάτες Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι, αφού ήπιαν τον καφέ τους, αποχώρησαν μέσα σ' ένα πανδαιμόνιο σκόνης και άμμου.

Δίπλα στις ομπρέλες

Οι κάτοικοι του οικισμού Αρκουδίου επισημαίνουν ότι η προσγείωση ελικοπτέρων δίπλα από τις ομπρέλες τους και πολύ κοντά στους λουομένους, σε χώρο όπου δεν υπάρχει οργανωμένο ελικοδρόμιο, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλειά τους και σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα από τυχαίο ατύχημα θα είναι τραγικά.

Μάλιστα τονίζουν ότι είναι άκρως προκλητικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 117 ΠΜ Ανδραβίδας και να μην αντιδρά κάποιος εκ των αρμοδίων. Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και για τη σιωπή τοπικών παραγόντων στη γενικότερη ασυδοσία που επικρατεί σε μια περιοχή-τουριστικό φιλέτο.

Τα απίστευτα γεγονότα στον οικισμό του Αρκουδίου επιβεβαίωσαν στην «Ε» και τοπικοί καταστηματάρχες, επισημαίνοντας και αυτοί τους κινδύνους που εγκυμονεί η προσγείωση των ελικοπτέρων δίπλα από τους κατοίκους, σε πετρώδες και αμμώδες έδαφος. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία απευθύνθηκε χθες το απόγευμα η «Ε», ανέφερε κατηγορηματικά ότι η προσγείωση ελικοπτέρων δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και εκτός ελικοδρομίου, αν δεν γίνεται για λόγους ανάγκης, είναι παράνομη.

Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Ελλάδα 67 ελικοδρόμια, αδειοδοτημένα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Από αυτά, τα 49 είναι δημοσίου συμφέροντος (44 Δημοτικά και 5 Νοσοκομείων) και έχουν σκοπό την κάλυψη αναγκών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας (μεταφορά ασθενών κ.λπ.), τη συγκράτηση του πληθυσμού τους, καθώς και την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του τουρισμού των εν λόγω περιοχών. Τα υπόλοιπα 18 ελικοδρόμια ανήκουν σε ιδιώτες.

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή τους, 41 από αυτά βρίσκονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου πελάγους, 4 στην περιοχή του Ιονίου πελάγους και 22 στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας.

Στον κατάλογο των ανωτέρω δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για ελικοδρόμιο στον οικισμό του Αρκουδίου Ηλείας.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: