Κυριακή, Ιουνίου 02, 2013

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ... ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, λοιπόν, τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε κατοίκους Κύπρου αυτή την στιγμή ανέρχονται σε... 70 δις ευρώ (!!!) , εκ των οποίων το 20 εως 50 τοις εκατό δεν αποκλείται να καταταγαγούν στα μη εξυπηρετούμενα εξαιτίας των νέων οικονομικών δεδομένων. Η αύξηση της ανεργίας, οι φόροι, αλλά και η δυσβάσταχτη καθημερινότητα έχουν μετατρέψει την αποπληρωμή του δανείου για τον κάθε Κύπριο σε πραγματικό εφιάλτη. 


Σύμφωνα με τα Μνημονιακά δεδομένα, το δάνειο κατατάσσεται στην κατηγορία του μη εξυπηρετούμενου από την στιγμή που θα καθυστερήσει για 90 μέρες, κοινώς τρείς μήνες. 

Οι έρευνες που πραγματοποιεί ανά τακτά διαστήματα η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου καταδεικνύοuν ότι 66.8% των κυπριακών νοικοκυριών έχουν κάποιας μορφής δάνειο, 46% των νοικοκυριών έχουν ενυπόθηκο δάνειο και 49.5% των νοικοκυριών έχουν άλλης μορφής δάνεια.  

H Κύπρος είναι χώρα με μεγάλο ποσοστό ιδιόκτητης κατοικίας, αφού το σχετικό νούμερο φθάνει το (!!!) 76.5%, ενώ το 36.5% έχουν ενυπόθηκο δάνειο με υποθήκη την κύρια κατοικία. Ενα ποσοστό 15.5% έχουν υποθήκη άλλη ιδιοκτησία πέραν της κύριας κατοικίας. 

Η Τρόϊκα έχει θέσει ως περιορισμό η περιουσία που δεσμεύεται ως εγγύηση να μπορεί να κατασχεθεί εντός 1.5 χρόνου, ενώ για την πρώτη κατοικία εντός 2.5 χρόνων από την στιγμή που το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ξεκινήσει τις νομικές διαδιακσίες έναντι του δανειζομένου.

Πηγή: Σημερινή  
Written by Μανιάνα Καλογεράκη 
http://24h.com.cy/oikonomia/27991-solihkyprosexeiagoraseispitimedaneio.html
ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: