Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΑΠΟΛΥΣΗ 12.500 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

Σε συμφωνία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με την τρόικα κατέληξε η κυβέρνηση, σημείο το οποίο αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στην τελική συμφωνία για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου διήρκησε μισή ώρα περίπου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.
Στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών».
«Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup», προσέθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.
Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.
Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.
Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας. 
Εν τω μεταξύ, η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και τελικά, όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί την Κυριακή.


Σκληρά μέτρα βλέπει η αντιπολίτευση

Ως «πράξη της θεατρικής παράστασης» που τελειώνει περιγράφει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών. Όσο θα παίζεται αυτό το έργο», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Πρέπει να τελειώνει μαζί με τους πρωταγωνιστές του».

Οι απολύσεις -με ή χωρίς διαθεσιμότητα- χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν στη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, δήμους, κ.ά. που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών» ,τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.


Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV 
8-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: