Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στο Λεκανοπέδιο, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ ακινητοποιημένοι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Λόγω της απεργίας στον προαστιακό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για τα μέσα σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικός - Μετρό - Τραμ).
Επιπλέον, ματαιώσεις δρομολογίων από σήμερα έως την Τετάρτη έχει ανακοινώσει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της αυριανής γενικής απεργίας.

Προβλήματα και στις πτήσεις
Τη συμμετοχή της στην αυριανή γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00- ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:
πτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.
πτήσεις ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
πτήσεις αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
νοσοκομειακές πτήσεις.
πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.
πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Θα υπάρχει επίσης μέριμνα για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση
Την ίδια ώρα υπάλληλοι σε δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη διαθεσιμότητα - κινητικότητα, πραγματοποιώντας και σήμερα μηχανοκίνητες πορείες.
Αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε το πρωί στα γραφεία της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, οι οποίοι δέχθηκαν, επίσης, και αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων.
Στις 20.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.
Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».  Στις 20.30 οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.
Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
Συναντήσεις ΚΕΔΕ με Αντιπρόεδρο και υπουργούς
Εν τω μεταξύ, Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη οι δήμοι, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής - στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα, δηλ. κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και  διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.
Συγκεκριμένα, στις 14.00 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια, στις 16.00, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
http://www.naftemporiki.gr/story/675468
ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: