Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΤ

Εν μέσω ανταγωνισμών ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των προσφορών το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενημέρωσε τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Άλφα Μπανκ ότι το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις η απόφαση για αλλαγή της οικονομικής έκφρασης των προτάσεων ευνοεί την Eurobank η οποία όπως ανακοίνωσε υπέβαλλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 100% των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πάντως, τελικά προσφορά υπέβαλλαν όλες οι μεγάλες συστημικές τράπεζες για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει θέσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Πιο συγκεκριμένα η Alpha Bank και η Eurobank, με επίσημες ανακοινώσεις, αναφέρουν ότι υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 100% των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι υπέβαλε και αυτή προσφορά για την απόκτηση του νέου ΤΤ ενώ προσφορά υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση και μέχρι τα τέλη Ιουλίου.


 http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βρε κοίτα να δεις που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ EUROBANK. ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 1,7 ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ