Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΟΥ

Η απόλυτη στήριξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τη συγκυβέρνηση επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους διοικητές από Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που κόστισε 50 δισ. ευρώ στο λαό της Ελλάδας.


Σε δηλώσεις του κατέφυγε σε φιλικές συστάσεις προς τις τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητας και για να εξετάσουν τις προϋποθέσεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών, την ώρα που καταγράφεται ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια των λαϊκών οικογενειών.

Οι επικεφαλής των τραπεζών ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα, κάτι που ήδη συμβαίνει καθώς και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν παραχωρηθεί άλλες τράπεζες όπως η ΑΤΕ, η Εμπορική, τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα των κυπριακών τραπεζών. Το Σάββατο ανακοινώθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η παραχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank στην Eurobank.

Έγινε επίσης γνωστό πως στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις». http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: