Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

ΒΟΜΒΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο προκειμένου να διαλύσει ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου ένας φωτογράφος τραυματίστηκε και έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη.


Την ίδια ώρα, ειδικοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του πάρκινγκ κοντά στον ιερό ναό της Παναγίας στην Απαρτσίντα του Σάο Πάολο.

Την περιοχή αυτή αναμένεται να επισκεφθεί ο πάπας Φραγκίσκος αύριο, Τετάρτη.

Ο ποντίφικας προέτρεψε την νεολαία «να γίνουν μαθητές» και να αναβιώσουν το ιεραποστολικό πνεύμα στην Καθολική Εκκλησία. «Ήρθα για να συναντήσω νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να βρουν καταφύγιο στην ανοιχτή αγκαλιά του Χριστού» είπε ο Πάπας.

Μέχρι και την Κυριακή, ο αργεντίνος ποντίφικας είναι προγραμματισμένο να τελέσει τρεις υπαίθριες θείες λειτουργίες.

Η παπική επίσκεψη έρχεται λίγο καιρό αφότου στη Βραζιλία πραγματοποιούνταν επί σειρά εβδομάδων μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά της διαφθοράς του κόστους της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 και με κεντρική απαίτηση καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: