Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

«ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ» ΚΑΙ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΔ

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλά την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας για τη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα, έκανε λόγο για βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις ευρωεκλογές του 2014. 


Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος. 

Σχολιάζοντας το κατά πόσο η ΝΔ μπορει να δώσει τη «μάχη των ιδεών» με το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι με το ΠΑΣΟΚ «μας χωρίζουν πολλά, πάρα πολλά, που αφορούν κυρίως το παρελθόν», αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η έξοδος από την κρίση.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Όλα τα άλλα υπάρχουν μέσα μας, στην καρδιά μας, υπάρχουν στο μυαλό μας και υπάρχουν στην ιστορία μας και δεν τα ξεχνάμε και θα μας δοθούν στο μέλλον πολλές ευκαιρίες να τα συζητήσουμε, αλλά πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα. Γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι και της χώρας και της Ιστορίας της» εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα -με τα μεγάλα προβλήματα- αποτελεί νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται. «Φανταστείτε πού θα ήμασταν αν είχαμε ακούσει αυτούς που ήθελαν περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά.

«Προχωράμε στη μάχη των ιδεών που δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε με πείσμα, αλλά και με σύνεση και με αίσθηση προτεραιοτήτων. Αυτή είναι η μάχη στην οποία προχωράμε για τη Νέα Ελλάδα» συνέχισε, φέρνοντας το παράδειγμα του αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετoκούμπο.

«Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά δεν πήρε ιθαγένεια 'αυτόματα'. Δεν έγινε Έλληνας 'στα χαρτιά'. Το πάλεψε. Πήγε σχολείο. Έμαθε ελληνικά καλύτερα από πολλούς. Πήρε ελληνική παιδεία.  Ακόμα χωρίς να του το ζητήσει κανείς, βαπτίστηκε ορθόδοξος. Ξεκίνησε από τις γειτονιές της Αθήνας και με την αξία του έφτασε μέχρι το NΒΑ. 

» Και εκεί θυμάται, στο NBA, πάντα, και αυτός και η οικογένειά του, ότι είναι Έλληνες. Το επέλεξε ο ίδιος. Αγωνίστηκε και το αξίζει. Είναι παιδί της 'ημετέρας Παιδείας'. Είναι δικός μας. Και μας κάνει όλους υπερήφανους. Έτσι θέλουμε να γίνονται Έλληνες, όσοι το επιθυμούν. Μέσα από την 'ημετέρα Παιδεία'. Όχι μέσα από τα 'χαρτιά'. Και έχεις και κάποιους που τον βρίζουν τον Γιάννη. Και ύστερα διαμαρτύρονται, όταν τους λέμε νεοναζί. Ένα νέο παιδί, που είναι Έλληνας στην ψυχή και στην Παιδεία, πολύ πιο Έλληνας και πολύ πιο 'δικός μας' από εκείνους τουλάχιστον που καίνε την Ελληνική σημαία -τον βρίζουν για το χρώμα του δέρματός του. Ε λοιπόν, εγώ λέω ότι εκείνοι που τον βρίζουν είναι νεοναζί, είναι κήρυκες του μίσους και ντροπιάζουν την Ελλάδα.»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στην Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «αυτοί που πέρσι προεξοφλούσαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, τώρα ανησυχούν». 

«Η γκρίνια τους που κουράζει, η καταστροφολογία τους που διαψεύδεται συνεχώς, το μίσος τους που δηλητηριάζει, όλα αυτά προκαλούν σιγά-σιγά απέχθεια στην ελληνική κοινωνία. Η μάχη των ιδεών για την πατρίδα μας στρέφεται εναντίον τους.

» Ενάντια στις ιδεοληψίες του χθες, σε αυτό τον αδιόρθωτο λαϊκισμό και σε αυτά τα απίστευτα κηρύγματα μίσους. Η μάχη των ιδεών που δίνουμε καθημερινά, δυναμώνει αυτόν τον αγώνα για τη Νέα Ελλάδα, απομονώνει εκείνους που θέλουν να βάζουν εμπόδια, δεν διασπά τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μας θέλει να επιτύχουμε στο έργο μας.

» Εμείς προχωράμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «η ανηφόρα υπάρχει ακόμα. Θα βγούμε γρήγορα».

Ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναλαμβάνει γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Στην ομιλία του τόνισε ότι στόχο είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτικού οργανισμού, ο οποίος θα παράγει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και θα στηρίζεται στην ισχυρή και ευέλικτη διοίκηση, στη σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα της εποχής και στη θεματική δομή των περιφερειακών οργανώσεων.

«Ξεκινάμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, για να δώσουμε μια πραγματική ώθηση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, ώστε να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με βασικό, όμως, γνώμονα την Πατρίδα και κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο.»

Τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που εξελέγησαν είναι: Μ.Δασκαλάκης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Φίλιππος Ταυρής, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Δάκης, Σταύρος Σταυράκογλου, Μαγδαληνή Καρακόλη, Δημήτρης Πανοζάχος και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV 
8-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: