Τρίτη, Ιουλίου 09, 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΛΥΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «G4S SECURE SOLUTIONS S.A.»

Η G4S είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος διεθνής όμιλος εταιρειών παροχής λύσεων ασφαλείας.
Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει κατά καιρούς τη φύλαξη δημόσιων χώρων, όπως τον ΟΤΕ, τον ΗΣΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, Υπουργεία, Νοσοκομεία, κ.ά. Δραστηριοποιείται στην ενίσχυση των κατοχικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Παράλληλα για να φτιάξει το ανθρωπιστικό της προφίλ χρηματοδοτεί φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το «Χαμόγελο του παιδιού», τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» κ.ά, για να «επουλωθεί» η δυστυχία που προκαλεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.


Αυτή η εταιρεία, ενώ παρουσιάζει δισεκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο, εφαρμόζει εδώ και χρόνια την πιο αντεργατική πολιτική με επιβολή ωρομισθίου, απολύσεις, μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους της. Την Πέμπτη 20 Ιούνη απόλυσε μονομιάς 23 εργαζόμενους (φύλακες και τεχνικό προσωπικό) στο υποκατάστημα της Πάτρας, μεταξύ των απολυμένων και τα 7 μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας. Η εργοδοσία της G4S, στο βωμό της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας της (αξιοποιώντας τη μη ανανέωση της σύμβασής της με τον ΟΤΕ), απολύει τους εργαζόμενους που είχε μέχρι τώρα ως μισθωτούς. Εδώ να σημειώσουμε ότι τρεις μέρες πριν προχωρήσει στις απολύσεις ανάρτησε στην ιστοσελίδα της αγγελία όπου ζητούσε νέους κάτω των 25 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη και της συγκεκριμένης πολυεθνικής προϋποθέτουν φτηνά εργατικά χέρια, γκρέμισμα εργασιακών δικαιωμάτων, μισθούς Κίνας, ανεργία και ανασφάλεια. Οι αντιλαϊκοί νόμοι και η πολιτική της προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και σημερινής δικομματικής υπηρετούν απόλυτα αυτούς τους στόχους.

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

Να προσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι.

Να προχωρήσει η τριμερής με τη ΣΕΠΕ που ζητούν οι εργαζόμενοι.

Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Να υπάρξουν μέτρα στήριξης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Μωραΐτης

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: