Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2013

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΟΓΩ «ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ»

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ...ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ
Για μία εβδομάδα παρέτεινε η Ουάσινγκτον το προληπτικό κλείσιμο διπλωματικών της αποστολών σε μουσουλμανικές χώρες, μετά την «σοβαρή απειλή» ασφαλείας. 

Το ασυνήθιστο μέτρο έχει συνοδευτεί από αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε μονάδες στη Μέση Ανατολή και ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που αφορά όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την περιοχή.


Το προληπτικό κλείσιμο πρεσβειών την Κυριακή παρατείνεται μέχρι το Σάββατο για 19 πρεσβείες και προξενεία, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ορισμένες από τις 21 αποστολές που είχαν δεν είχαν ανοίξει την Κυριακή βγήκαν από τη λίστα (όπως η Καμπούλ, η Βαγδάτη και το Αλγέρι) ενώ προστέθηκαν νέες (όπως η Μαδαγασκάρη, το Μπουρουντί, η Ρουάντα και ο Μαυρίκιος).

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως το προληπτικό μέτρο υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπηκαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα.

Μιλώντας ενδεικτικά στο NBC, ο Σάξμπι Τσάμπλις της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, ανέφερε ότι πρόκειται για την «σοβαρότερη απειλή που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια». Η ένταση των επικοινωνιών που παρατηρείται, υποστήριξε, «θυμίζει αρκετά αυτά που είχαμε δει πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου».

Ο Τσάμπλις ανέφερε επίσης ότι στη συλλογή των πληροφοριών συνέβαλε και πρόγραμμα παρακολούθησης της NSA (η οποία, ως γνωστόν, έχει μπει στο στόχαστρο επικρίσεων μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις). «Χωρίς αυτά τα προγράμματα, δεν θα μπορούσαμε να κρυφακούμε τους κακούς» είπε ο Τσάμπλις στο NBC.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: