Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2013

ΟΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οξύνει την αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση, με τον Σίμο Κεδίκογλου να λοιδορεί την ΟΛΜΕ ότι βρίσκεται "εκτός τόπου και χρόνου" και να απειλεί ευθέως τους συνδικαλιστές λέγοντας ότι "τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός".
Στη χθεσινή πρωινή εκπομπή του Μega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το γνωστό σκωπτικό του ύφος ανέβασε τους τόνους σχολιάζοντας την πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της".
Συνεχίζοντας μάλιστα το συκοφαντικό κρεσέντο του κατά της ΟΛΜΕ, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι "είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρείας. Γιατί περί τούτου μιλάμε".
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθαν μία μόλις ημέρα πριν την προγραμματισμένη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ. Οι τελευταίοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ενέργεια του υπουργού να υπογράψει, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με την ΟΛΜΕ, την υποχρεωτική μετάταξη 4.692 εκπαιδευτικών απο τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ατζέντα της ΟΛΜΕ βρίσκεται φυσικά και η μέγκενη της διαθεσιμότητας, που απειλεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην Παιδεία, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και το ν/σ για το Νέο Λύκειο, το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή και την Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων την ερχόμενη βδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση της 10ήμερης δημόσιας διαβούλευσης.
Απαντώντας, πάντως, στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης κατήγγειλε ότι "η πολιτική της κυβέρνησης είναι εκείνη που κλείνει τα σχολεία, καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, αμέσως μετά τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Κοτσυφάκης πρόσθεσε ακόμη ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ καθηγητών "για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης".  

Μορφονιός Ν.

ΑΥΓΗ

ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: