Σάββατο, Αυγούστου 03, 2013

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ανακοίνωση- απάντηση, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Πορτο Ράφτη και Μαρκόπουλο, εξέδωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για να δώσει τέλος στο θέμα.


Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής είπε στον βουλευτή του κόμματος Ηλία Kασιδιάρη, «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας", ενώ οι κάτοικοι της περιοχής τους παρακαλούσαν να σβήσουν την φωτιά. Τα ΜΑΤ ομως εμπόδισαν «εθελοντική ομάδα 100 ατόμων της Χρυσής Αυγής» να περάσουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς, «με ρητή εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους Χρυσαυγίτες».

Σε σχετική ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζει: «Αναφορικά με ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο Μ.Μ.Ε. σχετικά με την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και για τη δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες.

Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα καλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου τους.

Ειδικότερα, σχετικά με δήλωση που αποδίδεται στον περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. ότι «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας», διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ειπώθηκε. Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος». ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: