Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2013

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΓΙΑ 1,8 ΕΚΑΤ. ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

Απογραφή «μαμούθ» για περίπου 1,8 εκατομμύριο μισθωτούς ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.Οι επιχειρήσεις πρέπει από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τους εργαζόμενους, τους μισθούς, ακόμα και το ωράριο.Με την απογραφή θα έχουμε μία «ακτινογραφία» της ελληνικής αγοράς εργασίας σημείωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η απογραφή θα γίνει ηλεκτρονικά με στόχο να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων, που θα απεικονίζει με σαφήνεια την κατάσταση της κάθε επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο θα έχει πλήρη εικόνα:

Για τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση. Ετσι θα αντιμετωπιστούν κρούσματα «μαύρης εργασίας», η οποία σε πολλούς κλάδους έχει φτάσει το 38%.
Για το ωράριο εργασίας, ώστε να διασφαλιστεί πως καταβάλλονται κανονικά οι υπερωρίες.
Για το είδος της απασχόλησης, δηλαδή αν πρόκειται για θέσεις πλήρους ή ευέλικτης εργασίας. Αυτό θα συμβάλει στην αντιμετώπιση κρουσμάτων όπου εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης αλλά δουλεύουν κανονικό οκτάωρο με μισό όμως μισθό.
Για το ύψος των αποδοχών. Ετσι θα διασφαλιστεί η τήρηση της νομοθεσίας για τον κατώτατο μισθό και δεν θα μπορεί μία επιχείρηση να «σπάει» το φράγμα των 586 ευρώ (510 για τους νέους).
Στοιχεία 
Παράλληλα με την απογραφή θα υπάρχουν και στατιστικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις περιφέρειες. Τα στοιχεία αυτά σε δεύτερη φάση θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης σε επίπεδο περιφερειών.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: