Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2013

ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 7 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε αστυνομικό των ΜΑΤ διότι τον Ιούνιο του 2006 συμμετείχε σε βίαιη επίθεση τόσο κατά διαδηλωτών όσο και κατά δημοσιογράφων στα Προπύλαια, ημέρα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Ο αστυνομικός καταδικάστηκε τελικά για απλή σωματική βλάβη, αδίκημα το οποίο είναι πλημμέλημα.
Είχε προηγηθεί η μήνυση της δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, Αργυρώ Μώρου, "κατά αγνώστων", θύμα και η ίδια του ξυλοδαρμού.

Ο αστυνομικός εντοπίσθηκε από συναδέλφους του, οι οποίοι ανέτρεξαν σε τηλεοπτικά και φωτογραφίες ώστε να εντοπισθεί ο δράστης.
Εντούτοις, δε συνέβη το ίδιο με τους υπόλοιπους διαδηλωτές αλλά και εργαζόμενους στα ΜΜΕ οι οποίοι χτυπήθηκαν, καθώς δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθούν άλλοι άνδρες των ΜΑΤ.
Η δημοσιογράφος της "Ε" υποστήριξε στο δικαστήριο πως  δέχτηκε επίθεση με κλομπ ανάποδα γυρισμένο, ώστε να χτυπηθεί με το μεταλλικό μέρος, μετά τη διαμαρτυρία της για την επίθεση στον φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αλέξανδρο Μπελτέ. 
Η συγκεκριμένη ημέρα ήταν γεμάτη τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, αφού τόσο πριν όσο και μετά το συγκεκριμένο περιστατικό χτυπήθηκαν και πολλοί δημοσιογράφοι, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ, όπως ο Σπύρος Τσακίρης (φωτορεπόρτερ της "Ε"), Θανάσης Δημόπουλος (Πρίσμα), Σπύρος Χαλικιάς, Σάκης Πουλιάσης, Νίκος Σκίτσας, οι οποίοι επίσης υπέβαλαν μηνύσεις.
Κατά την ακροαματική διαδικασία η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου.
Από τη δική του πλευρά, ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν χτύπησε τη μάρτυρα και υποστήριξε πως τη στιγμή που εκείνη δέχτηκε την επίθεση, ο ίδιος με άλλους δυο συναδέλφους τους πραγματοποιούσαν τη σύλληψη νεαρής φοιτήτριας. Επικαλέστηκε μάλιστα και φωτογραφία, όμως στη συγκεκριμένη φαίνεται ο ίδιος και άλλοι δυο να κραδαίνουν τα αναποδογυρισμένα κλομπ τους από πάνω της. 
"Δεν βλέπω καμία σύλληψη. Βλέπω τρία κλομπ πάνω από μια κοπέλα", είπε η εισαγγελέας, και ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε: "Δείξαμε υπερβάλοντα ζήλο".
Ο καταδικασθείς αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να υποβάλει έφεση.
Πηγή: enet.gr

http://news247.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
17-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: