Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi δημοσιεύσει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά", στην οποία δίνεται μικρό προβάδισμα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας - «Λεπτομέρεια» με σημασία: η εν λόγω εταιρεία δεν συγκαταλέγεται στα μέλη του ΣΕΔΕΑ


Στα μέλη του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγορας (ΣΕΔΕΑ) όπως τα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του, δεν συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω εταιρεία, γεγονός που στερεί κάθε αξιοπιστία από τις «μετρήσεις» της, αφού δεν διασφαλίζεται έστω η τήρηση κάποιων βασικών αρχών δεοντολογίας στη διεξαγωγή της έρευνας.

Κατά τα  λοιπά, για απλούς ιστορικούς λόγους παραθέτουμε τους ισχυρισμούς της εν λόγω «δημοσκόπησης»: 

Με 0,5% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, για την εφημερίδα "Παραπολιτικά".  
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,2% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%. 
Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή με 10,8%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%.

Εκτός βουλής φαίνεται να μένει η ΔΗΜΑΡ το ποσοστό της οποίας είναι μόλις 2,2%. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 23%.
 Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40,5%.

Σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών, "συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ" απαντάει το 50% και "διαφωνώ/μάλλον διαφωνώ" απαντάει το 37,1% των ερωτηθέντων.  Η απάντηση "Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ" συγκεντρώνει 12,9%.

* * *

Θυμίζουμε ότι σήμερα δημοσιεύεται, στον φιλοκυβερνητικό Ελέυθερο Τύπο - μαζί με συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά- και Δημοσκόπηση της Rass που δίνει στη ΝΔ 24,6% και στον ΣΥΡΙΖΑ 23,8%



ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: