Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΟΤ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Με 48ωρη απεργία που άρχισε σήμερα, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χημικών ΣΚΟΤ στην περιοχή Μάντρα της Αττικής, έδωσαν τη δική τους απάντηση στις απολύσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία, διώχνοντας μέχρι τώρα τρεις εργαζόμενους, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους και να αποδεχτούν τη δραστική μείωση του μεροκάματου.


Η εταιρία εδώ και ένα χρόνο επέβαλε στους εργαζόμενους μείωση του μεροκάματου κατά 25%. Οι εργαζόμενοι πριν μερικούς μήνες "έστησαν" σωματείο και την περασμένη βδομάδα έστειλαν στην εταιρία τα αιτήματά τους ανάμεσα στα οποία ήταν να υπογραφή Σύμβαση Εργασίας με βάση τη Συλλογική Σύμβαση της Χημικής Βιομηχανίας.

Η εταιρία απάντησε με απολύσεις και μάλιστα δύο από τους απολυμένους είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Το σωματείο απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων, την υπογραφή της Σύμβασης και καλεί «τα δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα που ξεκινάμε». Για αύριο, στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.  http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: