Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

Τρίτη ημέρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Σουδάν με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 29 νεκρούς μέχρι στιγμής ενώ έχει διακοπεί το Ίντερνετ καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να εμποδίσει την διοργάνωση νέων διαδηλώσεων μέσω κοινωνικών δικτύων.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακτιβιστές έχουν απευθύνει έκκληση για νέες διαδηλώσεις στο Χαρτούμ ενώ οι ειδικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών έχουν αναπτυχθεί από το πρωί στην πρωτεύουσα και οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο όλων των σχολείων έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Εξαιτίας φόβων για επέκταση των ταραχών, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ κάλεσε "όλες τις πλευρές να μην κάνουν χρήση βίας και να να σεβαστούν το δικαίωμα για ειρηνικές συγκεντρώσεις".


Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε πανεπιστημιακό κτίριο και αρκετά βενζινάδικα στο Χαρτούμ ενώ απέκλεισαν και τον βασικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, καίγοντας αυτοκίνητα. Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει νέα μέτρα, διπλασιάζοντας σχεδόν την τιμή των καυσίμων, γεγονός που είχε άμεση επίπτωση στους πιο φτωχούς σουδανέζους.

Μετά την αυτονόμηση του Νοτίου Σουδάν, που πήρε το 75% του πετρελαιοπαραγωγικού πλούτου, η κυβέρνηση του Χαρτούμ προχώρησε σε αυξήσεις τιμών ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα.

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: