Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

Του Κώστα Καντούρη
Κατάγεται από μία περιοχή της Μακεδονίας, όπου το φιλοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής βρήκε γρήγορα υποστηρικτές, καθώς προϋπήρχαν εθνικιστές και ακροδεξιοί, ενταγμένοι σε αντίστοιχους σχηματισμούς που κατά καιρούς εμφανίζονται στις εκλογές.
Εθνικιστής ο ίδιος, γρήγορα εντάχθηκε στους κόλπους της, έγινε στέλεχος (λόγω και της δεξαμενής ψήφων που διέθετε ως μέλος δημοτικού συμβουλίου), αλλά εξίσου γρήγορα απομακρύνθηκε από την ηγεσία, καθώς αρνήθηκε να χαιρετά ναζιστικά, ενώ δεν δίστασε να βρίσει τον Χίτλερ.
“Στη Χρυσή Αυγή ανύπαρκτοι άνθρωποι άρχισαν να υπάρχουν. Αυτοί που δεν είχαν καμία παρουσία, οι οποίοι είχαν πρόβλημα στην επικοινωνία με τους υπόλοιπους.
Αλλά αυτό το κόμμα το δημιούργησε το κράτος, και μόνον αν λειτουργήσει το κράτος, όπως πρέπει, θα διαλυθεί”, αναφέρει αποκαλύπτοντας στη “ΜτΚ” όσα έζησε ο ίδιος στο “στρατό”, όπως τον αποκαλεί, του φιλοναζιστικού κόμματος.
Ο 40χρονος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι η ανέλιξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής εξαρτάται από μία μικρή ομάδα, την ηγεσία και τους άμεσους συγγενείς της. Έτσι, εξηγεί, δεν του επιτράπηκε να ανελιχθεί στην ιεραρχία ακόμη και της περιοχής του. “Όλοι όσοι τοποθετούνται είναι φυτευτοί. Ο ξάδερφος του περιφερειάρχη και ο γαμπρός του βουλευτή. Πέραν αυτών κανείς”, αναφέρει. “Και αυτό έχει το ρόλο του, για να ελέγχουν απόλυτα τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα”, συμπληρώνει. “Δεν μπορείς να μπεις εύκολα μέσα, είναι πολύ κλειστό”.
Συμφώνησε αρχικά με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, “όχι στο σύνολό τους”, όπως διευκρινίζει, “αλλά, επειδή εμείς εδώ είμαστε εθνικιστές, είμαστε πατριώτες, θέλαμε κάτι για την Ελλάδα. Διαφωνούσα από την αρχή με τον εθνικοσοσιαλισμό, τους έλεγα τι σχέση μπορεί να έχει με αυτό το κόμμα. Όλοι γνωρίζουμε πώς αναπτύχθηκαν οι εθνικοσοσιαλιστές με τον Χίτλερ”. Ωστόσο παρέμεινε, καθώς διαπίστωσε ότι τουλάχιστον προεκλογικά τέτοιες απόψεις δεν κυριαρχούσαν στους κόλπους του κόμματος ούτε στα “κομματικά σεμινάρια” οι βουλευτές του μετέφεραν οτιδήποτε τέτοιο χαράσσοντας τη γραμμή.

“ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ”
Σήμερα δηλώνει απόλυτα απογοητευμένος από τη δράση του νεοναζιστικού κόμματος και δεν είναι έκπληκτος από τις επιθέσεις που έχουν γίνει σε μετανάστες. Δυσανασχετεί όμως με την τελευταία δολοφονική επίθεση και εξακολουθεί να πιστεύει πως “οργανώθηκε, επειδή κάποιοι έχουν στοχοποιήσει κόσμο, δεν πιστεύω όμως ότι έδωσαν εντολή από την ηγεσία για δολοφονία, για ξυλοδαρμό μπορεί”, σημειώνει.
“Εμείς πιστεύαμε ότι η Χρυσή Αυγή θα φέρει κάτι το καινούργιο, θα διώξει τα λαμόγια από τη Βουλή”, υποστηρίζει μιλώντας στη “ΜτΚ”. “Δεν τη βγάλαμε, για να περνά γιαγιάδες στα απέναντι πεζοδρόμια και να οργανώνει συσσίτια για λίγους, τη βγάλαμε, για να φέρει την ανατροπή σε αυτό το σύστημα, που τελικά την εξέθρεψε, αλλά δεν έγινε τίποτε”.
Αντίθετα με τις προσδοκίες του αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού, όταν το νεοναζιστικό κόμμα ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε. “Μετά τις εκλογές έδειξαν το πραγματικό πρόσωπό τους. Πήγα στην Αθήνα και είδα έναν στρατό. Ήταν χειρότερα από στρατό”, περιγράφει και δεν μετανιώνει που πλέον βρίσκεται εκτός σχηματισμού. “Για να βρίσκεσαι εκεί, έπρεπε να φοράς μπλουζάκι του κόμματος και παραλλαγής φόρμα. Εγώ πήγα με βερμούδα και μ’ έδιωξαν”. Ακόμη περιγράφει αντίστοιχο περιστατικό άλλου μέλους της Χρυσής Αυγής, που επίσης αποχώρησε. “Φορούσε σκουλαρίκι και δεν τον άφησαν να μπει. Μόνο που το σκουλαρίκι το φορούσε και πριν από τις εκλογές, όταν τους ψήφιζε, ενώ με άλλους που ήταν στην ‘κλειστή ομάδα’ δεν υπήρχε πρόβλημα με την αμφίεσή τους. Γι’ αυτό είναι διαφορετικό να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή και διαφορετικό να είσαι Χρυσή Αυγή”.
Ο 40χρονος παραδέχεται ότι ήταν μεταξύ των “καμικάζι” που είχε το κόμμα. “Μόνον που οι καμικάζι στην επαρχία δεν έχουν σχέση με αυτούς της Αθήνας, απλώς συμμετέχουν στις εκστρατείες”, επισημαίνει. “Εγώ πώς θα χτυπήσω τους αριστερούς σε ένα χωριό, αφού γνωριζόμαστε, μπορεί να είμαστε και συγγενείς”, αιτιολογεί το συλλογισμό του.

Η ΡΗΞΗ
Η ρήξη του πρώην στελέχους με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής επήλθε, όταν αρνήθηκε να υποταχθεί στις εντολές τους και να ακολουθεί την τακτική και τις φασιστικές πρακτικές των ταγμάτων εφόδου. “Όλοι μετά το τέλος της κάθε εκδήλωσης, αφού λέγαμε τον ύμνο του κόμματος και τον εθνικό ύμνο, χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ εγώ όχι. Κι εγώ μπορώ να σου πω ότι ο χαιρετισμός αυτός μπορεί να μην ξεκίνησε από τον Χίτλερ. Όμως αυτός τον καθιέρωσε και πίσω από αυτό το χαιρετισμό ξέρουμε ότι έγινε γενοκτονία. Αυτές οι απόψεις μου ήταν που τους εξόργισαν”, περιγράφει στη “ΜτΚ”.
Συνδέει πλέον απόλυτα τα κορυφαία στελέχη με τους ναζιστές. “Όταν ήθελαν να μας αποτρέψουν να διεκδικούμε αξιώματα στην πυραμίδα των οργανώσεων, μας έλεγαν διάφορα, όπως ότι πρέπει να ξέρουμε απ’ έξω το ‘αυγό του φιδιού’, να χαιρετάμε με το χέρι ψηλά και άλλα τέτοια”, υπογραμμίζει. “Εγώ δεν μπορούσα όλα αυτά να τα ανεχτώ, ναζιστής δεν ήμουν ούτε θα γίνω”.
Η οριστική αποχώρησή του από το νεοναζιστικό κόμμα έγινε, όταν δημόσια σε μία εκδήλωση στη Δυτική Μακεδονία έβρισε τον Χίτλερ. “Ήθελα ουσιαστικά να τους προκαλέσω. Αυτοί έλεγαν προεκλογικά ότι δεν είχαν σχέση με τους ναζιστές. Αλλά αντέδρασαν. Προσπάθησαν να το κάνουν διακριτικά, αλλά με διέγραψαν”, καταλήγει.

http://www.makthes.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2013

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ ασπάζομαι τον χίτλερ μόνο όταν χέζω. μόνο που στο δεξί μου χέρι κρατώ κωλόχαρτο.

Ανώνυμος είπε...

EΓΩ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

AYTΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

-ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΙΚ ΚΛΙΚ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΜΠΟΥΦΟ- ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

4:33 έχεις πρόβλημα. πήγαινε σε γιατρό τώρα και περαστικά σου ή καλό ψόφο!

γιαννης είπε...

διαβασα το "αρθρο" του κυριου κ. καντουρη 2 φορες προσπαθωντας να εντοπισω καπου ενα ονομα απο αυτους στους οποιους αναφερεται.τιποτα!μονο μια καλοδουλεμενη και "πιασαρικη" ιστορια η οποια σκοπο εχει κατα την δικη μου αποψι να αποκρυσταλωσει τα αισθηματα του κυριου καντουρη απεναντι στο κομμα της χρυσης αυγης.δικαιωμα του...εαν ομως θελει να ειναι εγκυρος ο κυριος καντουρης γραφωντας αρθρα στο διαδυκτιο επειδη του αρεσει θα επρεπε να γραφει με στοιχεια.διαφορετικα το στυλ γραφης"ακουσα απο καποιον.." παραπεμπει σε αρθογραφια προπαγανδας,και σκοπιμοτητας για να μην αναφερω και τιποτε αλλο...επειδη ζουμε σε επικυνδυνες εποχες κυριε καντουρη ειναι οξυμορο αλλα και υποπτο ενω επικαλεισθε τον φασισμο να χρησιμοποιητε "γκαιμπελιστικη" προπαγανδα για να πεισετε για κατι το οποιο σας εκφραζει.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η φασολάδα πειράζει...και θα φας πολύ από αυτή εκεί που θα πας τώρα λεχριτη.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα σαρώνει σε όλες τις ηλικίες των λαθρομεταναστών μέσα στη μπουζου. Όλοι θα θέλουν να γαμησουν.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις τσακωθει με την αλήθεια αμετανοητε φασίστα, αλλά θα νιωσεις την απόγνωση και τον πανικό πού ένιωσαν τα συντροφια σου πού είναι τώρα στην ψυρρου. Ετοίμασε βαλίτσες για Κορυδαλλό κουφάλα γερμανοτσολια. Όλοι μέσα αποβρασματα της κοινωνίας.