Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Η ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ-ΠΑΙΖΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΜΕ...ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ...

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για ολιγωρία των δικαστικών αρχών στην έρευνα που θα ρίξει φως σε όσα προηγήθηκαν της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο φονιά Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην παραγγελία της ανακρίτριας προς την Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική για να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη αλλά και προσώπων που σχετίζονται μαζί του, όπως ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος αποδεδειγμένα είχε μιλήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά σε χρονικό διάστημα μίας ώρας πριν από τη δολοφονία.
Η παραγγελία της ανακρίτριας για να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών του Γιώργου Πατέλη δόθηκε το περασμένο Σάββατο, δηλαδή τέσσερις μέρες μετά, και μόνο για χρονικό διάστημα τριών ημερών πριν από τη δολοφονία.
Παρά το γεγονός ότι η ανακριτική αυτή ενέργεια θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ακριβώς έγινε το προσκλητήριο των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν ζητήθηκε ?σύμφωνα πάντα με πληροφορίες? να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών κλήσεων του Γιώργου Πατέλη για το διάστημα μετά τη δολοφονία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν μίλησε με πρόσωπα που σχετίζονταν με τον Ρουπακιά.
Επιπλέον, σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας, τα χέρια των αστυνομικών ήταν δεμένα και όσον αφορά πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή με τον δράστη, καθώς η αρχική παραγγελία της ανακρίτριας αφορούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις του Γιώργου Ρουπακιά για χρονικό διάστημα μίας ώρας μόνο πριν από την πράξη του.
Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γιατί δεν ζητήθηκε από την ανακρίτρια άρση απορρήτου και άλλων προσώπων, όπως του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη και απολογήθηκε στην ανακρίτρια για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς από έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων είχε βρεθεί ένα πτυσσόμενο κλομπ.
Αρση απορρήτου δεν ζητήθηκε επίσης και για τη σύζυγο του δράστη και μια φίλη της, οι οποίες συνελήφθησαν και απολογήθηκαν για ψευδορκία επειδή στο πλαίσιο της έρευνας είπαν ψέματα σχετικά με το έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που απομάκρυναν από το σπίτι του Ρουπακιά.
Ερευνες
Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του δράστη αλλά και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γ. Πατέλη νωρίτερα θα είχε βοηθήσει ίσως να εντοπιστούν εκείνοι με τους οποίους μίλησε ο Γ. Ρουπακιάς το χρονικό διάστημα πριν από τη δολοφονία, ενώ θα ακολουθούσε άρση και για τις δικές τους επικοινωνίες, με σκοπό να εντοπιστούν άλλα άτομα με τα οποία επικοινώνησαν.
Ο πιθανός συσχετισμός δράστη, προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, των σημείων και του σκοπού της «συνάντησης» ίσως βοηθήσει στο να αναδειχθεί οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», όπως διερευνάται ήδη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Εκτός από ερωτηματικά για καθυστέρηση των δικαστικών αρχών στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σημείο τριβής είναι και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να φτάσουν εισαγγελείς στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων και στην οδό Δηλιγιάννη, όπου διενεργούσε έρευνα η Αστυνομία, καθώς εικάζεται ότι δόθηκε ο χρόνος να εξαφανιστούν ενδεχομένως αντικείμενα που ίσως να αποτελούσαν αντικείμενο αξιόποινων πράξεων.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: