Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Νίκου Δένδια για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από μέλη-υποστηρικτές του κόμματος.Μετά την απόφαση αυτή, ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.




Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής "είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών - υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής ανατίθενται στην Αντιτρομοκρατική.

Η ΧΑ προαναγγέλλει μήνυση κατά του Δένδια

«Κόμματα και κανάλια εκμεταλλεύονται έναν νεκρό συμπολίτης μας, με μοναδικό σκοπό να κάνουν προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής. Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από το περιστύλιο της Βουλής, προαναγγέλλοντας μήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: