Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

Του Τάκη Κανελλόπουλου

Σύμφωνα με τις οδηγίες από την ηγεσία του νεοναζιστικού κόμματος, «θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε γυμναστήρια και σχολεία, γιατί εκεί συχνάζει η νεολαία». Εργαλεία για τη διείσδυση στα σχολεία, εκτός από τα μέλη των πυρήνων της οργάνωσης, είναι δυστυχώς και ορισμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενστερνίζονται τις ιδέες του νεοναζιστικού μορφώματος. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τα παλαιότερα στελέχη του εθνικιστικού χώρου το οποίο όμως δεν εντάχθηκε ποτέ στη Χρυσή Αυγή, πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεωρητική διαπαιδαγώγηση των μελών της οργάνωσης φέρεται να έχει εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι διευθυντής σε σχολική μονάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνάδελφοί του, πάντως, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ανήκει στον εθνικιστικό χώρο, αναφέρουν στη «ΜτΚ» ότι «στον επαγγελματικό χώρο του κινείται με διακριτικότητα».


ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι χρυσαυγίτες προσεγγίζουν μαθητές μικρότερων τάξεων, της γ’ γυμνασίου ή α’ λυκείου κατά προτίμηση, ώστε να έχουν μπροστά τους κάποια χρόνια σχολικής διαδρομής. Φροντίζουν να προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με άνεργους γονείς, καθώς τα παιδιά αυτά θεωρούνται περισσότερο ευάλωτα στην προπαγάνδα τους. Ποντάρουν σε δύο τρία παιδιά σε κάθε σχολικό συγκρότημα, αυτά τα οποία διαθέτουν ευέξαπτο χαρακτήρα και κατάλληλη σωματοδομή, αλλά ασφαλώς και παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. Γύρω από αυτόν τον μαθητικό πυρήνα συσπειρώνονται στη συνέχεια και άλλοι μαθητές. Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει στέλεχος μεγάλου γυμναστηρίου, «αρκετοί από αυτούς τους μαθητές έρχονται στο γυμναστήριο με τη συνδρομή τους πληρωμένη από τη Χρυσή Αυγή». Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα περισσότερα από τα έως τώρα κρούσματα βιαιοπραγίας με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες και θύματα συνήθως παιδιά μεταναστών ή μέλη αριστερών οργανώσεων σημειώθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Κάποια μεμονωμένα κρούσματα παρατηρήθηκαν ωστόσο σε ένα σχολείο της Καλαμαριάς και σε άλλο ένα της Πυλαίας. Τα πλέον χαρακτηριστικά περιστατικά είναι τα ακόλουθα:
- Τον Νοέμβριο του 2012 χρυσαυγίτες με κλομπ και ρόπαλα επιτέθηκαν σε σπουδαστές έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός σπουδαστή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ακολούθησε συμπλοκή των ακροδεξιών με απεργούς της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ», οι οποίοι προσέτρεξαν σε βοήθεια και κατάφεραν να αφοπλίσουν τους χρυσαυγίτες και να παραδώσουν τα «πολεμοφόδιά» τους στην αστυνομία. Ωστόσο, ουδείς εκ των χρυσαυγιτών συνελήφθη, παρότι σε καταθέσεις που δόθηκαν στην αστυνομία ειπώθηκαν συγκεκριμένα ονόματα των επικεφαλής των δραστών.
- Ανάλογο περιστατικό, σε περιορισμένη όμως έκταση συνέβη και σε λύκειο της Πολίχνης, στον μαντρότοιχο του οποίου, μάλιστα, υπήρχαν για καιρό γραμμένα φασιστικά συνθήματα, τα οποία ουδείς μερίμνησε να σβηστούν. Στο ίδιο σχολείο έγινε πριν από περίπου δέκα μήνες αντιφασιστική συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, την οποία διοργάνωσε η «αντιφασιστική επιτροπή εκπαιδευτικών», στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης. Όταν αναρτήθηκαν στο σχολείο οι αφίσες για την εκδήλωση, χρυσαυγίτες μαθητές τις έσκισαν και έκαναν παρέμβαση στη διεύθυνση του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι γιατί στην αφίσα φαινόταν μια κόκκινη σφήνα να σπάει τον αγκυλωτό σταυρό!
- Σε σχολικό συγκρότημα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, την περασμένη σχολική χρονιά, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ μαθητών, επειδή κάποιος αποκάλεσε έναν χρυσαυγίτη μαθητή φασίστα. Ο τελευταίος του επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το σχολείο.
- Στις 15 Νοεμβρίου 2012 πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στη Νέα Ραιδεστό και απείλησαν μετανάστρια, μητέρα δύο παιδιών, ότι θα της κάψουν το σπίτι αν δεν πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και δεν εγκαταλείψει την περιοχή μέσα στον επόμενο έναν μήνα. Η οικογένεια ζει νόμιμα και μόνιμα στη Ν. Ραιδεστό για περισσότερα από δέκα χρόνια. Το γεγονός κινητοποίησε την τοπική κοινωνία αλλά και τον δήμο Θέρμης, οι οποίοι απομόνωσαν τους χρυσαυγίτες και προστάτευσαν την οικογένεια. Όμως, ούτε γι’ αυτό το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης και τιμωρία των νεοναζιστών, παρότι είναι γνωστά τα ονόματά τους.

ΑΠΕΙΛΕΣ
 Όπως καταγγέλλει στη «ΜτΚ» στέλεχος μιας εκ των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, «πολλοί συνάδελφοι έχουν κληθεί από ορισμένους διευθυντές σχολείων, για να δώσουν εξηγήσεις έπειτα από καταγγελίες σε βάρος τους, από μαθητές αλλά και γονείς, ότι δήθεν επιδίδονται σε ανθελληνική προπαγάνδα, ότι συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή και άλλα τέτοια παρόμοια. Δεν σας κρύβω ότι ορισμένοι από αυτούς τους συναδέλφους ζήτησαν για τον λόγο αυτό να αλλάξουν σχολείο». Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι παρέμβαση για τον συνετισμό καθηγητών έγινε από στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής της Χρυσής Αυγής και προς τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανέφερε μάλιστα και ονόματα συγκεκριμένων καθηγητών. Επιπλέον, επισημαίνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά κατά τα οποία «μαθητές φωνάζουν φασιστικά συνθήματα, χαιρετούν ή περπατούν ναζιστικά κατά τις ώρες του διαλείμματος. Υπήρξαν περιπτώσεις που καθηγητές μπήκαν σε τάξη και βρήκαν ζωγραφισμένο στον πίνακα αγκυλωτό σταυρό».

ΖΕΥΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι από την υπηρεσία τους, είναι αυτοί οι οποίοι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη. Πρόκειται για έναν γυμναστή, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο κύκλωμα των ιδιωτικών γυμναστηρίων όπου στρατολογούνται και εκπαιδεύονται μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Πριν από λίγο καιρό, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αποσπάστηκε και η σύζυγός του, προκειμένου να μην αναγκαστεί να μετακινείται εκτός Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται η οργανική θέση της στην εκπαίδευση. Το γεγονός προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετά μέλη, τα οποία μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Ωστόσο, το ζευγάρι των εκπαιδευτικών έχει την υποστήριξη του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, βουλευτή Σερρών, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον επικεφαλής των νεοναζιστών Νίκο Μιχαλολιάκο εξαιτίας της προσωπικής σχέσης του με την κόρη του Μιχαλολιάκου, Ουρανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ματθαιόπουλος έγινε βουλευτής μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του εκλεγέντος στις Σέρρες Νικήτα Σιώη, τον οποίο το κόμμα τακτοποίησε διορίζοντάς τον στη Βουλή.

Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ "ΓΑΜΠΡΟ"
Όπως  αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «ΜτΚ», ο Ματθαιόπουλος εστάλη από τον Μιχαλολιάκο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στήσει εξαρχής την οργάνωση, η οποία από την ηγεσία του κόμματος θεωρείται πολύ πλαδαρή. Ωστόσο, η παρουσία του «γαμπρού», όπως αποκαλούν τον βουλευτή Σερρών μέλη του πυρήνα της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, δυσαρέστησε αρκετά στελέχη, τα οποία ξεσηκώθηκαν, ενώ κάποιοι, λίγοι, μάλιστα αποστασιοποιήθηκαν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στον Λαγκαδά, επιχειρηματία και πρόεδρο σωματείου τάε κβον ντο, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα, κλείνοντας μάλιστα και τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Τα γραφεία τα είχε ανοίξει ο ίδιος, σε δικό του ακίνητο και ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες της δράσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Όμως, πριν από λίγο καιρό, με αφορμή επεισόδιο το οποίο συνέβη σε ταβέρνα στην περιοχή της Ροτόντας, η οποία ανήκει σε χρυσαυγίτη, το συγκεκριμένο στέλεχος ήρθε σε ρήξη με τον Ματθαιόπουλο και αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα, κλείνοντας και τα γραφεία στον Λαγκαδά. Τα περιστατικά αυτά εξανάγκασαν τον Μιχαλολιάκο να ανακρούσει πρύμναν, περιορίζοντας τη δράση του Ματθαιόπουλου.

ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ!
Από τα αγαπημένα στέκια των νεοναζιστών είναι οι διάσπαρτοι σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα σκοπευτικοί όμιλοι. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν περί τους 18. Ωστόσο, αγαπημένο στέκι τους θεωρείται σκοπευτικός όμιλος στην περιοχή της Χαριλάου, το όνομα του οποίου παραπέμπει σε όπλο το οποίο χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα.
Τα όπλα είναι από τις αγαπημένες ασχολίες των νεοναζιστών της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και θεωρούνται από τους κύριους πελάτες των καταστημάτων πώλησης όπλων. Ορισμένα, μάλιστα, από αυτά τα καταστήματα έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την οργάνωση. Ένα εξ αυτών, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ευκλείδη όπου εδρεύουν και τα ΜΑΤ, ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες σε συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος ήταν επί πολλά χρόνια μέλος της φρουράς σημαίνοντα τοπικού άρχοντα. Σύμφωνα με μαρτυρία, σε περίοπτη θέση στις βιτρίνες του εν λόγω καταστήματος βρίσκονταν έως και πριν από λίγες ημέρες σηματάκια της Χρυσής Αυγής.
Εξάσκηση στη σκοποβολή τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν κάνουν μόνο στους σκοπευτικούς συλλόγους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως αναφέρει μέλος της οργάνωσης, εκδράμουν και στην ύπαιθρο, συνδυάζοντας την εξάσκηση στη σκοποβολή με εκπαίδευση και σε πολεμικές τέχνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αγαπημένες τοποθεσίες για τέτοιου είδους αποστολές είναι ο γειτονικός Όλυμπος. 
http://www.makthes.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: