Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2013

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ #DETH

ΕΝΑΣ ΣΚΑΣΜΟΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ.
...ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...ΕΝΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
Δυναμικό «παρών» με συγκεντρώσεις και πορείες ετοιμάζονται να δώσουν τα συνδικάτα το απόγευμα του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού, με την οποία επιχείρησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση, προχωρώντας μάλιστα σε μια περιορισμένη εξαγγελία μέτρων ελάφρυνσης των ασθενέστερων.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίνεση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη την Παρασκευή για ανακωχή την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. «Υπάρχουν άλλες 364 ημέρες για διαδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ενώ πρόσθεσε ότι στην κοινωνία υπάρχει «μετροφοβία».

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας στους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ και σε όλο το κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή 4.000 και πλέον αστυνομικών.


Τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε τέσσερα σημεία στις 18:00. Στο άγαλμα του Βενιζέλου καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ. Στην Πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ. Στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στην πλατεία Αγίας Σοφίας οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην οδό Κολόμβου (ΣΥΡΙΖΑ), στο Συντριβάνι («Μπλοκ της Άμεσης Δημοκρατίας»). Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συγκεντρωθούν στο κτίριο της ΕΡΤ. 

Μετά τις συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν πορείες. 

Το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο: Πέραν της απαγόρευσης στάθμευσης γύρω από τη ΔΕΘ και τους πανεπιστημιακούς χώρους, από τις 14:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στη Νίκης, την Τσιμισκή, την Εγνατία, την Αγίου Δημητρίου και στις καθέτους Εθνικής Αμμύνης, Αγγελάκη και Γ' Σεπτεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την Παρασκευή και το Σάββατο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν σειρά επαφών, ενώ θα παραχωρήσουν και συνεντεύξεις Τύπου.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: